Sopivat housut jalkaan

Et voi munata farkkujen kanssa!

Nykyaikaiset denim -kankaiset farkut ovat peräisin Ameriikasta. Ennen kuin ne päätyivät ghettoon roiketettavaksi tai johonki muuhun pyhäinhäväistykseen, ne olivat suunniteltu tosimiesten eli cowboyn ja kaivosmiesten työhousuiksi. Vaikka värit ja kavennukset ovat sittemmin muuttuneet, on perusperiaate pysynyt kutakuinkin samana. Farkut ovat yleisin housumalli. Todennäköisesti ne ovat sinulla nytkin jalassa. Farkut sopivat kaikkiin vuodenaikoihin sekä rentoon ja muodollisempaan tilaisuuteen, ei kuitenkaan pukujuhliin senkin tyylitön moukka!

 

 

Suosi perinteisten valmistajien klassisen värisiä farkkuja (Lee, Dickies, Levi's), koska ne ovat kestävämpiä ja pysyvät tyylikkäinä muodista riippumatta. Jos olet ihan helvetin tumpelo etkä tiedä kumpi jalka kuuluu kumpaan lahkeeseen ja paniikki iskee joka päivä vaatekomeron edessä, tässä muutama basic tyylivihje farkkujen käyttöön:

  • Farkut sopivat erityisesti t-paitojen, neuleiden ja rennompien kauluspaitojen kanssa. 
  • Kangastennarit, nauhalliset nahkakengät ja nahkabootsit näyttävät erityisen hyviltä farkkujen rinnalla. Lenkkarit tai sandaalit eivät niinkään.
  • Farkun puntteja voi lyhentää, mutta voit myös yhtä hyvin kääriä lahkeita muutaman kierroksen.
  • Käytä perinteisiä korkeavartisia tai värikkäitä sukkia matalien kenkien ja käärittyjen punttien kanssa.
  • Double-Denim on OK - Triple-Denim EI

  Farkut ovat siinä mielessä loistavat housut, että ne kestävät aikaa ja näyttävät tyylikkäiltä vaikka niihin tulisi kulumajälkiä tai reikiä. Voit myös lisätä punk-uskottavuuttasi lisäämällä farkkuihin paikkoja, mutta jos alat puhkomaan uusia reikiä, älä leikkaa pituussuunnassa. 

  Osta hieman kireät tai täydellisesti sopivat farkut. Farkkukangas antaa ajanmyötä hieman periksi ja istuu paremmin pakaroihisi muutaman viikon jälkeen. Sitten kun farkut tuntuvat ja näyttävät paskaisilta, ne voidaan ihan rohkeasti pestä. Tästäkin asiasta on liikkeellä montaa legendaa, mutta me annamme tähän täyden suosituksen emmekä suosittele pesun sijaan pakastamaan housuja. Farkkuja pestään maltillisesti 30-40° lämmössä nurinpäin käännettynä. Koneen tulee olla mahdollisimman väljä eikä huuhteluainetta kannata käyttää... Eihän nämä tietenkään sinua kiinnosta. Olet kuitenkin mies. Sinne vaan muiden rättien sekaan. 

   

  Vaihtoehtoiset Chinot tai Work Pantsit

  Chinot ovat alunperin armeijakäyttöön kehitetyt 100% puuvillahousut. Kuten jo nimestä arvasit chinot ovat lähtöisin kiinasta ja päätyneet yleisemmin espanjalaisten valjastamana meidänkin käyttöön. Niitä ollaan totuttu näkemään kaikissa sateenkaaren väreissä, joista yleisin lienee vaalean ruskea "khaki" -tyylinen. Meillä myytävät Dickies housut kulkevat nimellä Work Pants, koska se oli aikoinaan yleinen nimi työkäyttöön tarkoitetuille kestäville ja tyylikkäille chinohousuille.

  Chinoja käytetään yleensä lämpimämpinä vuodenaikoina. Ne soveltuvat rentoon ja juhlallisempaan pukeutumiseen ja istuvat farkkuja paremmin myös pikkutakin tai bleiserin kanssa. Work Pantsit kuitenkin ovat kova juttu vuodenajasta riippumatta. Tässä muutama tipsi Work Pantsien ja chinojen käyttöön, jotta saat tylsän farkkuihin kangistuneen mielikuvituksesi liikkeelle:

  • Suosi neutraaleja värisävyjä. Käytätkö kirkkaan punaisia housuja vielä ensi vuonna?
  • Kääri puntteja lämpimällä ilmalla ja käytä myös matalavartisia sukkia matalien kenkien kanssa. Nilkat saavat näkyä. 
  • Polopaidat, perinteiset kauluspaidat ja yksinkertaiset t-paidat sopivat erityisen hyvin chinojen kanssa. Simppeli ja rento meininki.
  • Käytä Work Pantseja myös jykevien työkenkien ja aitojen nahkasaappaiden kanssa.

  Work Pantsien on tarkoitus tuntua rennoilta ja houstavilta jalassa, siksi sinun tulisi valita sen kokoiset housut, että ne pysyvät jalassa ilman vyötä. Work Pantsit kannattaa laskostella prässiä taittamatta ja pestä 30-40° lämmössä.

   

  Valitse muodoille ja tyylille sopivat housut

  Koska äijillä on eri kokoisia reisiä ja perbereitä, on housumallejakin monenlaisia. Jotkut bökät sopivat paremmin tuulen raiskaamille vinkuheinille, kun taas toisissa on enemmän tilaa jykeville betonireisille ja hokiperseille. Lue tästä vinkkejä eri malleista niin löydät itsellesi sopivat housut. 

  Skinny Fit

  Jos tyylisi on luokkaa rokkitähti, ovat Skinny Fit -housut sinun valintasi! Kyseessä on vyötärölinjan alapuolelle jäävä, reisistä ja takalistosta tiukka malli, joka istuu napakasti, mutta kuitenkin joustaa mukavasti mahdollistaen villit muuvit. Työnnä housujen kapeat lahkeet bootseihin, niin pääset nauttimaan bändäreiden jakamattomasta huomiosta!

  Slim Fit

  Slim Fit -housut ovat modernin, tyylitietoisen miehen valinta! Vyötärön alapuolelle asettuvat housut ovat tyylikkäät tilanteessa kuin tilanteessa. Lahje on hieman kavennettu, ja istuvuus takapuolen ja reisien kohdalta slimmi, eli näillä kelpaa kosiskella naisiakin. Yhdistä bändipaitaan, bleiseriin ja tennareihin, niin saanti on taattu!

  Regular Fit

  Ehkä se perinteisin housumalli. esim. Levi's 501® Original/Regular Fit on perusfarkuista peruksin. Näissä on vähän sellaista retroa iskä- ja äitivibaa, mutta sehän ei haittaa, koska tällaset housut on taas kuuminta hottia! Myös perinteinen nappikiinnitys on yksinkertaisuudellaan aina trendikäs. Regular Fitit eivät nouse aivan vyötärölle asti, ja ne istuvat väljästi takamuksen ja reisien kohdalta. Lahje on suora. Hyvä valinta esimerkiksi hipstereille, yh-äideille ja insinööreille!

  Relax Fit

  Relax Fitissä on sitä rentoutta. Ne eivät hankaa, ne eivät kulu. Niiden kanssa on mukava työskennellä vaikkapa ravintolassa. Sopii erityisesti niille, jotka eivät ole skipanneet jalkapäivää salilla. Reisissä ja pohkeissa on nimittäin sitä tilaa. Relax Fit -housut voi vetää isompienkin bootsien päälle ja lähteä kartsalle elvistelemään. 

   

  Alk.

  Loppuunmyyty

  Alk.

  Loppuunmyyty

  Alk.

  Loppuunmyyty