Ylellistä nudismia, tuoreita ostereita ja alastomia seksityöläisiä - sinkkumiehen syntinen opas Saksan pääkaupunkiin

Dick Johnsonin kynämestari Teemu lähti työmatkalle Berliiniin etsimään synnin pääkaupungin pimeää sydäntä. Tuloksena syntyi sinkkumiehen syntinen opas, johon valikoituivat kolme paikkaa: ylellinen nudistikylpylä Vabali, eksoottisen leikittelevä drinkkibaari Bell Boy sekä eräs bordelli kaupungin laitamilla.

 

Saksalaiset mielletään usein kylmän järjestelmälliseksi ja huumorintajuttomaksi insinöörikansaksi. Boheemin paheellinen Berliini on raikasta vaihtelua tähän stereotypiaan, kunhan pysyy poissa pahimmista turistirysistä. Pelkästään viimeiseen sataan vuoteen mahtuu Weimarin tasavallan nousu ja tuho, natsien suunnitelmat maailmanpääkaupungin Germanian rakentamiseksi sekä kylmän sodan aikainen kahtiajako ja lopulta Berliinin muurin murtuminen.

Jos vierailet Berliinissä ensimmäistä kertaa, kannattaa tietysti katsastaa kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet, kuten esimerkiksi entisen itä-Berliinin keskusta Alexanderplatz massiivisine tv-torneineen tai upeasti vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistelevä Saksan liittovaltion valtiopäivätalo Reichstag. Toistamiseen vierailevalle amerikkalaisia turisteja kuhiseva Checkpoint Charlie tuntuu jopa vastenmieliseltä ja Kiinassa tehtyä, olevinaan kylmän sodan aikaista turistikrääsää myyvät katukauppiaat käyvät hermoille.

Berliini ei ole siloiteltu turistikohde, vaan rouhean boheemi paheen pesä. Kaupunki on historian saatossa tullut tunnetuksi erityisesti voimakkaasta underground-kulttuuristaan, jota tunnetuimmin edustaa pahamaineinen teknoklubi Berghain. Berliinin finanssikeskuksena toimivan, korkeilla pilvenpiirtäjillä täytetyn Potzdamer Platzin vastapainoksi kannattaakin suunnata entisen itä-Berliinin alueelle, jossa graffitit koristavat rapistuvia julkisivuja ja ilmassa on taiteellista tuntua. Entisen Itä-Saksan pääkaupungin alueella tietää liikkuvansa, kun näkee liikennevaloissa lierihattupäisen Ampelmann-hahmon.

Vabali Spa – ylellistä nudismia ja tauko älylaitteista

Ylellinen nudistikylpylä Vabali sijaitsee Berlin-Mitten alueella, päärautatieaseman ja Brandenburgin portin läheisyydessä. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta saunakompleksi Vabali on pieni pala taivasta saksalaisen synnin pääkaupungissa. Tämä indonesialaistyylinen kylpylä on arkkitehtuuriltaan ja sisustukseltaan kuin suoraan Balin saarelta.

Tänne saapuessaan kannattaa joko varata aika hyvissä ajoin etukäteen, tai varautua jonottamaan tuntitolkulla. Saavuin itse paikalle ilman ajanvarausta perjantaina noin kello yhdeltä iltapäivällä, ja vietin jonossa melko tarkalleen puolitoista tuntia. Vabalin henkilökunta tarjoilee tammikuun pakkasessa jonottavalle kylpyläkansalle kuumaa teetä.

Portinvartijan viimeinkin nostaessa köyden edestäsi, tuntuu kuin astuisi sisään Itä-Aasian lämpöön. Sisään saapuessa nenään osuu ensimmäiseksi yrttiteen ja suitsukkeiden luoma tuoksucocktail, joka leimaa paikan rauhoittavaa ja seesteistä tunnelmaa.

Vabalin sisustus edustaa aitoa balilaistyyliä. Sisäuima-altaassa voi vilvoitella saunonnan lomassa. Kuva: Vabali Spa

Alastomuus ja luonnonläheisyys ovat Vabalin tärkeimpiä arvoja. Vierailijat kulkevat ympäri erilaisista saunoista, uima-altaista, hierontatiloista, ravintoloista ja terapia-altaista koostuvaa kompleksia kylpytakki päällään, mutta liikkumista tai ravintolassa syömistä lukuun ottamatta kaikki muu tapahtuu kaikki sukupuolet sekaisin ja vailla rihman kiertämää. Vabali kutsuukin itseään nimellä ”thread-free”, langoista vapaa. Saunaan saapuessa kylpytakki jätetään naulaan ja mukaan otetaan vain pyyhe takamuksen suojaksi, uima-altaissa polskitaan niin ikään täysin au naturel.

Puolen tunnin välein järjestetään erilaisia saunaseremonioita ympäri rakennusta sijaitsevissa lukuisissa saunoissa. Tarjolla on esimerkiksi tuoksu- ja yrttiterapiaa, kuorintoja sekä ankaran löylyttelyn ja jääkylmien hedelmien yhdistelmää. Suihku- ja pukutilasta kylpylään saapuva tulee ensin suureen pääaulaan, jossa on suuri sisäuima-allas yläkerran parvea valaisevan kattoikkunan alla, valkeat verhot laskeutuvat katonrajasta altaan reunaan. Näen alastoman pariskunnan suutelevan kiihkeästi altaan reunalla, eikä täällä ole uimahousuja tai -asuja peittelemässä myöskään veden alla tapahtuvia asioita.

Kokeilin ensimmäiseksi Vabalin sokerikuorintaseremonian. Ulkona sijaitsevaan saunaan saapuessani seremoniamestari ojentaa kultaiselta lautaselta pienen kupin, joka on täynnä sokeri-yrtti-mausteseosta. Aluksi seremoniamestari levittelee suuren, suorakaiteen muotoisen kiukaan luonnonkiville herkulliselta tuoksuvan yrttiseoksen ja vettä lisäämällä saa tämän makean tuoksun nousemaan ilmaan. Löylyjen välillä hän kiertää saunaa ympäri jättimäisen viuhkan kanssa, levittäen kuumanmakeaa lämpöä vierailijoiden kaikkiin aisteihin.

Mestarin ohjeistuksen mukaan sokeriseos kannattaa hioa vartaloon ennen seuraavaa löylykierrosta. Itämaisten yrttien ja mausteiden yhdistelmä muistuttaa suomalaisen nenään erehdyttävästi pipareita tai kardemummaa, kun sauna täyttyy kuorintaseoksen rapinasta kymmenien alastomien saunojien hieroessa seosta iholleen kylki kyljessä.

Seremoniamestarin aloittaessa uuden löyly- ja viuhkakierroksen, seoksen sokeri alkaa sulaa iholle makeaksi seokseksi ja piparinen maku valuu huulille. Kuumuuden, mausteisuuden ja kuorinnan yhdistelmä on kertakaikkisen huumaava ja rentouttava.

Seuraavaksi vuorossa on Frozen Fruit -seremonia toisella puolen rakennusta.

Seremoniamestari levittää kiukaalle sokerista ja jäädytetyistä hedelmistä koostuvan seoksen, joka lämmetessään muuttuu makean herkulliseksi tuoksuksi. Viuhkaa heiluttelemalla saunassa istuva saa kokea kuuman herkullisuuden ihollaan. Kolmen löylykierroksen jälkeen saunasta poistuvia odottaa valikoima jäävadilta tarjoiltuja rypäle- ja mandariinimehujäitä.

Vaikka Vabali onkin indonesialaistyylinen trooppinen saunakompleksi, löytyy paikasta myös pohjoismaalaistyylistä saunontaa. Suomalaistyyliin hirsistä rakennetussa pihasaunassa järjestetyssä koivuterapiassa kiuas kostutetaan jääkylmässä vedessä uitetuilla kuivuvihdoilla, joita heiluttelemalla seremoniamestari levittää lämmön ja koivun raikkaan tuoksun vieraiden iholle.

Tammikuisen Berliinin pikkupakkasilla on myös rentouttavaa pulahtaa alasti ulkona sijaitseviin lämmitettyihin altaisiin. Vabalin löylyt ovat suomalaiseen makuun suhteellisen miedot, mutta polttavan intensiivisen saunonnan sijaan täällä keskitytäänkin rentoutumiseen pitkän kaavan kautta sekä erilaisiin tuoksuihin ja yrtteihin osana saunarituaalia.

Tammikuun pakkasista huolimatta Vabalissa saa tuntea itämaisen lämmön tuulahduksen, sillä ulkouima-allas on lämmitetty. Kuva: Vabali Spa

Mikäpä olisi parempaa lisäämään luksusta ja rentoutusta tähän jumalalliseen kokemukseen, kuin lounas Vabalin omassa ravintolassa? Cocktailien ja herkullisten ruoka-annosten syöminen kylpylän sohvilla pelkkä kylpytakki päällä on kokemus, joka kuuluu jokaisen sinkkumiehen Berliinin-matkaan. Älypuhelimet, vaatteet ja elektroniikka jätetään pukuhuoneeseen, joten koko Vabali on itsessään rauhoittava tauko modernin elämän stressistä. Täällä ihmiset juttelevat keskenään ja nauttivat paikan antimista ilman älypuhelinten kilahtelua.

Saapuessani kylpylään varasin vielä muutaman tunnin päähän öljyhieronnan. Hierontaa odotetaan ylellisillä sohvilla kalustetussa odotustilassa, mistä henkilökunta tulee hakemaan sinut. Asetut alasti vatsallesi pöydälle ja hieroja lämmittelee ensin lihaksesi pyyhkeen avulla, kunnes hän kuorii pyyhkeen pois ja levittää selällesi kuumaa öljyä ja naksauttelee kehostasi paikkoja, joiden et edes tiennyt olevan olemassa. Puolen tunnin hieronnan päätteeksi ovella on vastassa kupponen kuumaa teetä ja lämmin hymy.

Kaiken kaikkiaan Vabali on pieni palanen Aatamin ja Eevan paratiisia keskellä Saksan syntien kehtoa. Täällä voi helposti viettää kokonaisen päivän kokeillessaan erilaisia saunaseremonioita, hoitoja, hierontoja tai ihan vain istuskellessaan höyryhuoneessa. Vabalissa on ruuhka-aikaankin täydellä kapasiteetilla väljää ja tilavaa, sillä sisään otettavia lasketaan jatkuvasti etuovella, eivätkä uudet asiakkaat pääse sisään ennen vanhojen poistumista.

Hinnoittelu on myös hyvin kohtuullinen, neljän tunnin oleskelu maksaa noin 40 euroa. Ravintolan ruoka on saksalaisella hintatasolla keskitasoa, mutta suomalaiselle edelleen luksuskylpylän ruoaksi hyvin kohtuullista, pääruoat ovat noin 10-14 euron haarukassa, juomat noin kolmesta kuuteen euroa. 25 minuutin öljyhieronta maksaa noin 50 euroa, mutta se on todellakin jokaisen sentin arvoista.

Bellboy Bar – leikittelevän erikoinen speakeasy

Berliiniä halkovan Spreejoen varrella sijaitsevalla Friedrichswerderin alueelta löytyy seuraava sinkkumiehen must-kohde täällä synnin pääkaupungissa. Mohrenstraßella, hotelli Hiltonin alakerrassa sijaitsee hyvin erikoinen speakeasy-tyylinen drinkkibaari Bellboy.

Aivan kuten Vabaliin, myös Bellboyhyn kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen, sillä sisäänpääsy ilman ajanvarausta voi olla lähes mahdotonta. Kannattaa myös pitää mielessä asiallinen pukukoodi, sillä esimerkiksi urheiluvaatteet, revityt farkut tai lenkkarit ovat kiellettyjä.

Bellboyn sisäänkäynti on hyvin koruton, pelkästään oikean ulko-oven löytäminen voi viedä paljon aikaa. Muutaman neliön kokoisessa, täysin mustassa huoneessa on vastaanottotiski ja narikka. Tämän perusteella paikalta ei odottaisi paljoa, mutta totuuden näkee vasta kun pääsee itse baarin puolelle.

Vastaanottovirkailijan avatessa sinulle oven, Bellboyn railakas tunnelma iskee vasten kasvoja. Iloinen sekoitus ragtimea ja jazzia kaikuu pitkin hämäränkutsuvaa tilaa, joka raikuu iloisesta puheesta ja naurusta. Sisustus on eksoottinen sekoitus klassista speakeasy-salakapakkaa, steampunkia ja humoristisia yksityiskohtia. Ikkunat on peitetty visusti paksuin verhoin, joten tunnelma on salaperäisen intiimi.

Bellboyn sisustus yhdistelee klassista tyyliä esimerkiksi steampunkiin ja hauskoihin yksityiskohtiin.

Bellboyn juomavalikoima on mielenkiintoinen ja eksoottinen. Drinkkien lisäksi täältä voi tilata myös erilaisia ruokia, kuten esimerkiksi uppopaistettuja riisikuutioita avokadotahnalla tai monenlaisia sashimi-annoksia. Listalta löytyy myös tuoreita ostereita.

21 euron hintainen Viking Club -cocktail kuulostaa erityisesti Saksan hintatasolla kalliilta, mutta on jokaisen euron arvoinen. Valtavassa viikinkisarvessa tarjoiltu cocktail sisältää muun muassa Amaretto-likööriä, marjasosetta, koivunmahlasiirappia ja eukalyptusta. Jäähileellä kuorrutettu cocktail on koristeltu tuoreella tillillä, ja päältä löytyy myös suolakeksi, siivu juustoa ja palanen kurkkua. 

Jokainen Bellboyn cocktail on koristeltu hauskalla tavalla, ja ne toimitetaan esimerkiksi valtavassa Hulk-nyrkissä, kanelissa pyöritellyssä lasissa jota voi nuoleskella, tai puhallettavan palmun kera. Tyylikkäästi pukeutunut ja ystävällinen henkilökunta kiertää jatkuvasti täyttämässä asiakkaiden vesilaseja, joten myös potentiaalisen krapulan lievitys on huomioitu.

Tällainen paikka jos mikään suorastaan vaatii herkuttelemaan ostereilla, vaikkei niitä olisi aikaisemmin maistellutkaan. Gillardeau- tai Fine de Claire -tyyliset osterit toimitetaan kivisessä, jäillä täytetyssä astiassa sitruunan ja Bellboyn oman sipulikastikkeen kanssa. Maku on merellisen tuore ja herkullinen myös vegaanin suuhun. Ruoka-annokset liikkuvat noin 12–16 euron välillä, drinkit puolestaan maksavat noin 14–20 euroa. Tuoreet osterit maksavat 6–7 euroa kappaleelta riippuen lajikkeesta.

Bellboysta löytyy myös ehdottomasti koko Berliinin mielenkiintoisin vessa. Jätän kokonaisuuden lukijan mielikuvituksen varaan yllätystä pilaamatta, mutta todettakoon että kokemus on samaan aikaan hämmentävä, hurmaava ja valloittava. Koko baari on sekoitus huvia, intiimin hämärää tunnelmaa ja eksotiikkaa, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Se on tervetullut tuulahdus hupia ja iloa tammikuisen Berliinin pimeillä kaduilla.

Bellboyn vessa on erittäin mielenkiintoinen. Miesten ja naisten käsienpesutila on peilattu, mutta avoimeksi jätetty seinä saa pikkuhiprakassa olevan vieraan luulemaan itseään vampyyriksi kun peilikuvaa ei näykään. Kädet kuivataan oikeisiin pyyheisiin paperien tai puhaltimien sijaan. Itse wc-puoli, sinne löytäminen ja siellä tauotta soiva kappale jäävätköön odottamaan omaa reissuanne Berliiniin.

Laitakaupungin bordelli – alastomia seksityöläisiä ja syntistä menoa

Tämä Berliinin laidalla sijaitseva bordelli lienee koko kaupungin tunnetuin synnin pesä. Neonvaloin koristeltu rakennus hohkaa ulospäin mystiikkaa, himoa ja uhkaa, mutta sisällä avautuu erilainen maailma. Paikan nimi ja tarkka sijainti jääköön mysteeriksi, mutta kuka tahansa Berliinin syntistä puolta tunteva varmasti tietää, mistä puhutaan.

Tämä kylpylänä ja saunakompleksina itseään mainostava rakennus on huhujen mukaan maineikkaan rikollisjärjestön omistama. Julkisivun ikkunat on maalattu mustiksi, ja tuskin vaatii paljon mielikuvitusta ajatellakseen miksi. Pelkästään parkkipaikalta voi erottaa, missä on paikan juju. Takseja tulee ja menee, ja niiden kyydissä kulkee pääasiassa hyvin pukeutuneita, keski-ikäisiä tai vanhempia miehiä. Parkkipaikka pursuaa uusia Mercedes-Benzejä, Porscheja, Cadillaceja ja muita luksusautoja.

Bordelliin sisään saapuessa maksetaan ensin 90 euron hintainen sisäänkäynti tiskille, ja jätetään mahdolliset omat juomat narikkaan. Täällä kelpaa vain käteinen, kortteja on turha esitellä. Respan henkilökunta on kunnioittavaa ja ystävällistä, ja ohjeistaa selkeästi kaikista muista asioista, paitsi siitä kaikkein ilmeisimmästä.

Seuraavaksi matka jatkuu yläkerran pukuhuoneeseen, jonne jätetään henkilökunnan ohjeesta kaikki tavarat, sekä vaihdetaan päälle paikan omaleimainen vaaleansininen kylpytakki. Jalkaan sujahtavat mustat tai vihreät kusiluistimet hyllystä. Pukuhuone kuhisee pääasiassa vanhempia tai keski-ikäisiä miehiä, mutta joukossa on myös selkeästi ujoja ja nuoria, maksimissaan parikymppisiä poikia. 

Bordellin yleinen estetiikka muistuttaa 80–90-lukuja. Sisusta on savuinen, hämärä ja hieman vanhahtava. Puhelimet ja kamerat ovat täällä erittäin tiukasti kiellettyjä, eikä täällä tulisi mieleenkään alkaa kyseenalaistamaan körmyniskaisten järjestyksenvalvojien auktoriteettia. Vaatekaapin lukko aukeaa ja sulkeutuu respasta saadulla rannekkeella, joten olo on silti turvallinen vaikka todellisessa rikollisuuden ja paheen pesässä ollaankin.

Pukuhuoneesta poistuva, kylpytakkiin sonnustautunut asiakas saapuu ensimmäiseksi rakennuksen keskellä sijaitsevaan pyöreään, punaisin neonvaloin valaistuun pääportaikkoon, josta on käynti kaikkiin kolmeen kerrokseen. Ensimmäisessä kerroksessa jonne vierailija ensin saapuu, on yleinen klubi- ja tanssitila. Tupakointi on täällä sallittua ja monet henkilökunnan jäsenet ja vieraat ottavat siitä ilon irti: savu on aika-ajoin sankkaa ja haju tarttuu vierailijaan. Yksittäiset vieraat tanssivat seksityöläisten kanssa tai makoilevat huoneen reunalla olevilla sohvilla maksullisten seuralaisten kanssa. Neljäs ja ylin kerros on ainakin yksinäiseltä vierailijalta kielletty.

Alemmasta kerroksesta löytyy niin ikään baari ja savuton oleskelu- ja tanssitila. 90 euron sisäänpääsymaksuun sisältyy rajaton valikoima hanajuomia, kuten esimerkiksi Pepsiä, Heinekeniä sekä erilaisia siidereitä ja shotteja. Lisämaksusta voi myös tilata erikoisempia juomia, jotka laskutetaan respasta annetun rannekkeen avulla.

Pohjimmaisessa kerroksessa on paljon mainostettu sauna- ja kylpyläosasto. Erityisesti kylpylänä itseään julkisesti mainostava paikka ei ainakaan vesipuisto Serenassa tai Flamingossa käyneelle erotu kovinkaan kummallisena: tilassa on kaksi pienehköä kahluusyvää allasta, jotka muistuttavat lähinnä uimahallin lastenaltaita. Tilan sivusta löytyy muutama erilainen sauna sekä suihkutilat. Perällä on vielä yksi baari- ja oleskelutila.

Bordellin käytävät parveilevat vaaleansinisiin kylpytakkeihin sonnustautuneiden miesten lisäksi alastomia tai erittäin vähäpukeisia seksityöläisiä. Naiset ovat joko täysin alasti, tai heillä on korkeintaan matala toppi tai hame yllään. Alle 10 sentin korkuisia korkoja en vierailullani onnistunut löytämään, vaikka tarkkaan vastaantulevien seksityöläisten jalat katsastinkin. 

En myöskään onnistunut löytämään yksiäkään piilotettuja nännejä: niillä harvoilla jotka rintaliivejä tai toppeja käyttivät, oli nännien kohdalla pyöreät reiät. Kauppatavara on selkeästi esillä, sillä kertoman mukaan paikan työntekijät ovat freelancereita, joiden tehtävä on etsiä itse asiakkaansa kaikista vierailijoista.

Seksityöläiset huhuilevat asiakkaille saksaksi ja englanniksi, mutta heidän keskinäisistä keskuteluistaan oli usein erotettavissa lähinnä erilaisia slaavilaisia kieliä. Englanninkielistä keskustelua kuullessaan alastomien tai vähäpukeisten työntekijöiden yleisin iskulause onkin ”Hey, where are you from?”

Bordellin tunnelma on hämärä ja savuinen, mutta järjestyksenvalvojien tai henkilökunnan vuoksi kuitenkin asiakkaan kannalta turvallinen joskin itseään todennäköisesti pakon alla tyrkyttävien seksityöläisten kannalta hieman ahdistava. Ahtaat käytävät kuhisevat seksityöntekijöitä, jotka tulevat välittömästi juttelemaan, koskettelemaan ja ehdottelemaan yksin kulkevalle miehelle.

Bordellissa voi saunoa, uida, suihkutella, tanssia, jutella tai juoda seksityöläisten kanssa, mutta tämä huvi myös maksaa. Pääsymaksu sisältää vain tietyt juomat ja oikeuden vierailla rakennuksessa, mutta seksiä tai edes juttuseuraa mielivä maksaa lisäksi vielä seksityöläisen laskuttaman summan haluamastaan palvelusta. Lähestymiskeskustelua lukuun ottamatta myös jutteleminen maksaa.

Käteistä kannattaa varata reilusti mukaan sekä sisäänpääsyyn että valinnaiseen rillutteluun, sillä korttimaksu ei ole mahdollista. Voi vain olettaa, että harteikas henkilökunta ei kohtele maksukyvyttömiä hellävaraisesti.

Helppoa, mutta tunteetonta seksiä etsivälle tämä kutuluola on taivas, aggressiivista seksuaalisuutta ja huumeidenkäyttöä kavahtavalle taas ahdistava paikka. Joka tapauksessa tämä mystinen bordelli on erikoisuudessaan ja syntisyydessään todellinen osa sinkkumiehen syntistä Berliinin-reissua.

Teksti: Teemu Peltoniemi
Kuvat: Teemu Peltoniemi, Vabali Spa

Heräsikö jutusta ajatuksia tai uusia jutun arvoisia ideoita? Voit pistää ne suoraan Dickin omalle toimittajalle Teemulle osoitteeseen teemu.peltoniemi(at)roguestock.fi

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.