Mies, teetkö sinäkin nämä virheet parfyymin kanssa?

Parfyymia saa ja sopiikin suihkauttaa mielen mukaan, kunhan muistaa huomioida toisetkin.

Miesten tuoksujen käyttöön on liittynyt vuosia stigmaa ja ennakkoluuloja. Dick Johnson haluaa rohkaista kaikkia miehiä haisemaan rehellisen paskan sijaan maskuliinisen seksikkäältä ja herkulliselta.

Parfyymin avulla voit lisätä juuri omaan tyyliisi yksilöllisen silauksen leikkisyyttä, mystiikkaa tai puhdasta testosteronia. Myös ympärilläsi olevat ihmiset kiinnostuvat ja kiittävät, kunhan muistat välttää näitä yleisimpiä tuoksuvirheitä.

Suihkitko narikkajonossa halpaa parfyymia rinnuksille?

Kaikki ovat varmasti kokeneet tämän. Seisot perjantai-iltana jonossa narikkaan, ja edessä oleva keski-iän kriisin pälvikaljuinen ilmentymä alkaa suihkia Drakkar Noiria kauluksiinsa kuin viimeistä päivää. Pistävä tuoksu keljuttaa kaikkia ympärillä ja saa pahimmillaan pään kipeäksi.

Parfyymia kannattaa suihkauttaa jo kotoa lähtiessä, jotta tuoksu ehtii tasoittua kunnolla. Parfyymien tuoksujen rakenne jaotellaan yleensä latva-, keski-, ja pohjanuotteihin, jotka korostuvat eri vaiheissa tuoksua lisätessä. Heti suihkauksen jälkeen korostuu nopeasti haihtuvien latvanuottien lisäksi myös parfyymien sisältämä alkoholi, joka auttaa tuoksuöljyä kiinnittymään iholle, tuoden tuoksuun kestävyyttä.

Pitkittyvän baari-illan aikana tuoksua kannattaa lisäillä varovasti esimerkiksi ulkotiloissa tai vessassa häiriköimättä muita. Muista, että laadukasta parfyymiä ei tarvitse lisätä pitkänkään illan aikana!

Ihmetteletkö, miksi Eau de Toiletten tuoksu ei kestä koko iltaa?

Suihkaisitko ennen iltaan lähtöä toissajouluna lahjaksi saatua hajuvettä, mutta tuoksu on haihtunut jo taksista noustessasi?

Parfyymit lajitellaan eri luokkiin sen perusteella, paljonko eteerisiä tuoksuöljyjä ne sisältävät. Suurempi määrä öljyjä tarkoittaa usein myös korkeampaa hintaa, mutta samalla myös tuoksun kestävyys pitenee.

Parfyymien luokittelussa ei ole yhtä oikeaa standardia, mutta se menee suurin piirtein näin:

  • Eau Fraiche: < 3% tuoksuöljyä
  • Eau de Cologne: 2–5% tuoksuöljyä
  • Eau de Toilette: 5–10% tuoksuöljyä
  • Eau de Parfum: 10–15% tuoksuöljyä
  • Parfum: >20% tuoksuöljyä

Esimerkiksi valikoimamme Benny Bryant -parfyymit sisältävät 37% tuoksuöljyä.

Parfumit ovat kalleimpia, mutta samalla myös yleensä koko päivän kestäviä vahvempia tuoksuja, sillä ne sisältävät eniten arvokkaita eteerisiä öljyjä. Halvempien Eau de Colognen tai Eau de Toiletten tuoksu kestää parhaimmillaan tunnin tai pari, Eau Fraiche taas on suurimmilta osin vettä.

Dick Johnsonin Venomous Vials -parfyymikokoelma sisältää yhdeksän eri vahvuista ja tuoksuista parfyymia, joista löydät jokaiseen hetkeen oikean tuoksun.

Parfyymien pakkauksesta löytyy myös merkintä siitä, kauanko tuote pysyy hyvänä avaamisen jälkeen. Esimerkiksi merkintä 12M tarjoittaa, että parfyymi pysyy erinomaisena 12 kuukautta avaamisesta, jonka jälkeen tuoksun profiili voi muuttua tai heiketä.

Hierotko parfyymia vääriin paikkoihin?

Parfyymia suihkauttaessa kannattaa kiinnittää huomiota oikeisiin paikkoihin. Parfyymi tulee suihkuttaa suoraan puhtaalle iholle, eikä vaatteisiin. Paidan kaulukseen tai hihoihin suihkautettu tuoksu ei kestä, ja se myös tahrii vaatteesi. Suosittelemmekin lisäämään parfyymin esimerkiksi aluspaidan pukemisen jälkeen, jotta tuoksu ehtii kiinnittyä kunnolla ihoon ennen seuraavan vaatekerroksen lisäämistä.

Parfyymi tulee suihkuttaa lämpimiin kohtiin kehossa, eli yleensä korvien taakse, kaulaan, kyynärtaipeisiin ja ranteisiin. Näin tuoksu myös leijailee mukanasi olematta kuitenkaan liian pistävä tai voimakas. Suihkautuksen jälkeen ei kannata hieroa ihoa lainkaan, sillä hierominen heikentää tuoksun kestävyyttä.

Sopivaan tuoksun määrään riittävien suihkautusten määrä on yksilöllinen. Erityisesti vahvempien ja kalliimpien parfyymien kohdalla pari suihkautusta riittää sopivaan lopputulokseen keljuttamatta liikaa ympärilläsi olevia ihmisiä. Kokeilu on avain myös tuoksujen kohdalla, ja suosittelemmekin rohkeasti testaamaan erilaisia tuoksuprofiileja osaksi omaa tyyliäsi.

Dickin parfyymivinkit miehille

  • Lisää tuoksu aina suihkun jälkeen puhtaalle iholle
  • Älä hiero parfyymiä ihoon!
  • Kokeile rohkeasti erilaisia tuoksuja ja panosta laatuun!
  • Kostuta iho ennen tuoksun lisäämistä, sillä parfyymien alkoholi kuivattaa ihoa helposti
  • Älä käytä parfyymiä, jos se on vanhentunutta tai sen väri on muuttunut

Lue myös: Dick Johnsonin opas miehen parfyymin valintaan

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.