Pomadea ja pontikkaa Ruotsissa!

Lähdimme Västeråsiin kysymään raggarien mielipiteitä Dick Johnsonin pomadesta.


Perjantai-ilta Västeråsissa keski-Ruotsissa. Tämä ei kuitenkaan ole mikä tahansa viikonloppu ruotsalaisessa versiossa Lahdesta, vaan olemme Västerås Summer Meetissä, yhdessä maailman suurimmista autokokoontumisista. Tämän viikonlopun ajan kaupungissa on noin 15 000 amerikanrautaa ja moninkertainen määrä raggareita.

Lue artikkeli “Eräänä viikonloppuna Västeråsissa” tästä!

Dick Johnsonin 10-vuotisjuhlan kunniaksi tulimme tänne kysymään rasvalettien asiantuntijoiden mielipiteitä Pomade Inepuisablesta, joka oli ensimmäinen oma tuotteemme vuonna 2014. Oluttakin on alla jo sen verran, että ruotsin kieli taipuu vaivattomasti!

“Se tuoksuu v*tun hyvältä!”

Kymmeneltä illalla Lögarängenin parkkipaikalla on runsaasti väkeä, kun amerikanraudat vyöryvät letkassa ohi ja rokki soi. Dennis ja Leo ystävineen ovat saapuneet Västeråsiin Morasta vuosimallin 1960 Chevrolet Parkwood -farmarilla.

Illan ohjelmassa on kertoman mukaan raggarointia, alkoholin juontia ja musiikkia. Saippuakuplakonettakin viritellään toimintakuntoon.

 

Dick Johnsonin pomade oli herrojen illanviettoon tervetullut lisä.

– Totta vitussa testaan tätä. Tempaisenpa saman tien pienen slickbackin, tuumaa Leo.

– Mä olen all natural man, miettii alkuun Dennis.

Leo pyörittelee tottuneesti pomaden käsiinsä ja sipaisee hiukset siistiksi. Lopputulos huolitellaan rockabilly-tyyliin Dick Johnsonin kammalla. Tämän lähemmäksi rock-jumalaa tuskin pääsee.

 

– Tuoksuu aivan v*tun hyvälle!

Slickbackin viimeistelyn jälkeen Jailhouse Rock pärähtää soimaan. Leon tyylistä inspiroituneena myös Dennis taipui sipaisemaan hiuksensa siistiksi.

– Hyvin toimii!

 

Pian paikalle saapuu eteläruotsalainen Kenneth turkoosilla Cadillacillaan. Suomalaisvieraalle tarjotaan takakontista kotipolttoista, ja railakkaan illan elokuvafilmi alkaa kummasti katkeilla.

 

“Sateesta huolimatta pitää hyvin!”

Availen muurautuneita silmiäni aamun sarastukseen noin parinkymmenen kilometrin päässä kaupungista. Aamusuihku huuhtelee pois illan synnit, ja kamerakin toimii vielä päälle läikkyneestä kebabkastikkeesta huolimatta.

Usean tunnin kruisailun ja muutaman tasoittavan oluen jälkeen pontikkakohmelo alkaa jo hellittää, kun saavun keskiyön aikaan Hammarbyrampenin huoltoasemalle. Tämä on yksi raggarien hengailupaikkoja Summer Meetin aikaan, ja yön sateesta huolimatta tunnelma on lennokas.

Koska läpäisin sekä perus- että korkeakoulun ruotsin huijaamalla, ovat haastattelut toistaiseksi jääneet pinnallisiksi. Siksi pitääkin etsiä suomalaisia.

Se ei ole hankalaa, sillä Västerås houkuttelee joka kesä myös runsaasti Suomen raggareita.

Yksi bensa-asemalla iltaa viettävistä autoihmisistä on Pirkanmaalta saapunut Toni. Ystäväporukka on saapunut paikalle vuosimallin 1965 Ford Country Squirella.

 

– Onkos se Dick-pomade öljypohjaista?

Ei suinkaan. Tästä huolimatta teimme siitä pitävän, mutta myös helposti pois pestävän.

Myös Toni kehui Dick-pomaden tuoksua, ja sateesta huolimatta päätti laittaa lettinsä kuntoon.

– Tässä pitäisi vain olla peili apuna!

Siitä huolimatta tyylikäs slickback taittuu vaivattomasti.

 

Me suomalaiset pidämme naapureitamme usein nyhveröinä, kun heille jo 4,5-prosenttinen olut on starköl, ja kaikki yli kolmen ja puolen prosentin vahvuiset juomat joutuu hakemaan Systembolagetista.

Silti kotipolttoista löytyy ainakin Västeråsissa joka auton takakontista. Minunkin piti etsiä kuusi eri ihmistä testaamaan pomadea, mutta iloliemi vesitti suunnitelmat. Siitä huolimatta hauskaa oli.

Kenties parempi tuuri ensi kerralla!

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.