Tarvikkeet miellyttävään parranajoon

Ennen kuin käyt uusi partahöylä ojossa karvojen kaatoon, sinun tulee valita itsellesi taistelutoveriksi partasaippua sekä pre- ja aftershave tuotteet, jotta toimenpide pysyy nautinnollisena. Turvallisuus ennen kaikkea, esivalmistelu on paras ehkäisykeino parranajon aiheuttamiin iho-ongelmiin. Tavoite on että, kasvosi säilyvät kutakuinkin normaaleina eivätkä näytä siltä, että olisit viettänyt useamman vuoden murrosikäisenä ristiretkeläisenä Jerusalemissa. Partahöylän tai veitsen käyttö edellyttää ihon olevan pehmeä, sopivan luistava terälle ja rauhoitettu parranajon jälkeen. Laske terä hitaasti pöydälle, nosta kädet ilmaan, levitä haarat ja lue seuraavat ohjeet niin saat viimeisen voitelun perinteiseen parranajoon.

 

Älä räplää itseäsi märäksi. Kosteuta iho.

Perinteistä parranajoa kutsutaan myös märkäajoksi. Tähän on kaksi syytä. Se aiheuttaa märkiä päiväunia sitä harrastaville ja sitä tehtäessä ihon tulee olla kostea, koska kuiva iho ärsyyntyy ja rikkoontuu helpommin. Lämmin vesi tai vaikka sauna laittavat ihohuokoset aukeamaan enemmän, saavat terän liukumaan paremmin ihon pinnalla ja tekevät ihosta tottelevan pehmeän. Ihoa voi myös pehmittää ja kostuttaa pre-shave -tuotteilla; öljy, voi - ja voide. Pre-shave -tuotteiden annetaan vaikuttaa muutama minuutti ennen partavaahdon levitystä. Niihin kannattaa tutustua erityisesti silloin, jos iho on herkkä ja ärsyyntyy helposti. Saat olla ihan niin herkkänahkainen kuin haluat, ole hyvä vain!

 

Isä, mistä vaahto tulee?

Vaarin ja parturin hyväksymä partavaahto valmistetaan itse. Vaahdon valmistukseen tarvitaan saippua- tai saippuacreme, partasuti, vaahdotusastia ja minuutti ankaraa vatkausta. Viimeisenä mainittuun olet varmasti saanut jo harjoitusta. Ohjeet saippuan tai saippuacremen vaahdotukseen:

  • Kastele partasuti
  • Lisää vaahdotusastian pohjaan tilkka vettä. Vaahdotusastiaksi sopii asianmukainen vaahdotuskulho tai hätätapauksessa mikä tahansa keittokulho tai kahvimuki
  • Lataa kostea suti saippualla pumppaamalla ja pyörittämällä sutia kovan saippuan pinnalla. 
  • Saippuacreme puristetaan sudin kärkeen tai vaahdotusastian pohjalle.
  • Pyöritä sutia kulhon pohjalla noin minuutti kunnes saippuasta tai cremestä muodostuu kermaista ja runsasta vaahtoa.
  • Levitä valmis vaahto penslaten ajettavalle alueelle.
  • Jos vaahto ei ole tarpeeksi kuohkeaa, lisää kulhoon hieman vettä
  • Pese suti ja laita suti kuivumaan käytön jälkeen

 

Muista jälkiehkäisy iho-ongelmilta

Kun olet huuhdellut tuttuun tyyliin kermaiset vaahdon rippeet pois kasvoilta, suosittelemme levittämään aftershave-voiteen tai partaveden. Nämä tuotteet pitävät ihon kosteana ja pehmeänä parranajon jälkeen, lieventävät ihoärsytystä, tasapainottavat sekä rauhoittavat ihoa. Pieniin haavoihin kannattaa painella kosteaa alunakiveä, joka sulkee haavat ja toimii luonnollisena desinfiointiaineena. 

 

Dick Johnson

Alk.

Loppuunmyyty