Hiustenmuotoilu Pomadella tai Vahalla

Mattalookin antavat hiusvahat miehille, miksei myös naisille

Tahdotko hiustesi pysyvän muodossaan ja näyttävän silti puhtailta ja terveiltä ilman kiiltoa? Sellaisilta, joita koskettaessa kätesi eivät ole kuin mopon rassauksen jäljiltä, vaan putipuhtaat ja hyvän tuoksuiset.


Tällaista lopputulosta varten tarvitset hiusvahan, jonka kyljessä lukee Matte "Paste", "Clay" tai "Cream". Ne antavat hiuksillesi tyylikkään mattalookin hyvällä pidolla. Termistö voi kuulostaa tosin hieman sekavalta, kun valmistajatkaan eivät aina tiedä, miten tuotteet pitäisi nimetä. Onneksi me tiedämme hiustuotteista lähinnä, kaiken.

Tässä listattuna eri mattalookin antavien hiustuotteiden ominaisuuksia.
Jos kuitenkin haluat kiiltävää ja supervahvaa pitoa, pistää hiukset irokeesille ja hajottaa ikkunoita tai jos haluat vetää hiukset herrasmiesmäisesti tai limaiseen renttutyyliisi kuuluen slick backilla taakse, niin silloin sinun kannattaa tutustua
pomadeihin ja geeleihin.

Mutta nyt niihin mattalookkeihin!Matte Paste


Paste on helposti levitettävä voidemainen hiusvaha, joka antaa keskivahvaa pitoa rennompiin tyyleihin. Kevyt mattalook on varustettu pienellä kiillolla, joka tuo hiuksiisi stailatun lookin. Hätätilanteissa tämä sopii myös pitkiin hiuksiin, mutta parhaimmillaan paste on lyhyissä ja keskipitkissä hiuksissa keskivahvan pidon ansiosta. CTRL + V päähän ja baanalle! Keskivahva pito, mattalook pienellä kiillolla, lyhyisiin ja keskipitkiin hiuksiin. Joihinkin vahoihin on myös lisätty kuitua, joka tuo hiukseen lisää rakennetta ja helpottaa pilkuntarkkaa muotoilua.

 


Clay


Clay antaa hiuksillesi todellisen mattalookin. Eli jos et halua hiustesi kiiltävän yhtään, niin "savimainen" clay on ehdottomasti valintasi. Se on helppo levittää ja antaa pastea ja creamia vahvemman pidon, joten lyhyet ja keskipitkät hiukset taipuvat helposti haluamaasi tyyliin. Vahva pito, todellinen mattalook ilman kiiltoa, lyhyisiin ja keskipitkiin hiuksiin sekä astetta paksumpiin hiuksiin. 

 

Cream 


Cream on loistava valinta pitkiin tai ohuisiin hiuksiin. Cream on todella kevyttä, rakenteeltaan enemmänkin kasvorasvan kuin saven kaltaista. Sillä saat aikaan todella pehmeän ja luonnollisen mattalookin, joka kevyen pitonsa ansiosta pysyy joustavana koko päivän. Cream tekee hiustyylistä kuohkean näköisen ja saa hennot ja ohuet hiukset näyttämään paksummilta.
Ehkä tämän voisi selittää niin, että kun katsot peilistä joskus ja huomaat, että ovatpa hiukseni hyvin, vaikkei niissä ole hiusvahaa, niin cream tekee juuri sen.
Vähän pitoa, luonnollinen mattalook, pitkille hiuksille sekä lyhyille ja ohuille hiuksille.


 How to use hiusvaha 

 • Kastele hiukset ja kampaa ne siistiksi. Itse käytän kastelemiseen vettä ja kampaamiseen kampaa.
 • Anna hiustesi kuivua samalla kun teet aamutoimia. Kiireessä hiustenkuivaaja on hyvä.
 • Tässä kohtaa hiustesi pitäisi olla täysin kuivat ja siististi asettuneet
 • Ota nokare hiusvahaa ja levitä hiusvaha käsissä tasaisesti kämmenistä sormen päihin. Älä jätä paakkuja vaan levitä hiusvaha tasaisesti.
 • Levitä hiusvaha hiuksiin saman suuntaisesti kuin haluat hiustesi olevan.
 • Viimeistele sormin. Jos haluat klassisemman lookin, niin viimeistele kammalla. 


Huom. Jos levität hiusvahaa märkiin hiuksiin, niin mattaefekti kärsii, ja hiuksista tulee yhtä lättänät kuin maapallosta tietyissä piireissä. Anna siis hiustesi kuivua kunnolla, niin saat muotoiltua ne niin tyylikkäiksi ja komeiksi, että ne olivatkin sitten päivän viimeinen kuiva asia.


Kiiltoa, vahvaa pitoa ja klassista lookkia pomadeilla

 

Jos haluat juoda Dry Martineja ja Gin Toniceja laadukkaassa cocktailbaarissa tai kasinon blackjack-pöydässä päälläsi hyvin hengittävä kauluspaita, niin et voi tehdä sitä uskottavasti ilman pomadeja.


Pomade on hiusvoidetta, joka on tarkoitettu kammattaviin tyyleihin. Se antaa hiuksiisi kiiltävän ja klassisen lookin, joka tekee herrasmiehen kovimmastakin paskiaisesta. Tärkeintä pomaden valinnassa on kiinnittää huomiota siihen, onko tuote Oil Based vai Waterbased (Premium). Jos haluat hiuksillesi enemmän mattalookkia, niin tutustu mattalookin antaviin hiusvahoihimme täältä.Oil Based Pomade


Oil Based Pomade on hyvin pitkälti öljyä itseään, joka on helppo levittää hiuksiin. Se on vaseliinien vaseliinia, jolla saat asetettua hiuksesi siihen asentoon missä haluat niiden olevan. Ja ne muuten pysyvät. Myös kiiltoa löytyy niin perkeleellisesti. Jos kokeilet Oil Based Pomadea ensimmäistä kertaa, niin muista varata myös sen poispesemiseen aikaa. Tuote jää nimittäin niin tehokkaasti hiuksiin, että ensimmäinen kierros suihkussa on vasta esipesua. Jämäkkyys ei ole kuitenkaan vika, vaan ominaisuus, koska Oil Basedia ei ole tarkoitettu
yhden illan herrasmiehille tai punkkareille. Oil Based Pomadet ovat siksi suosittuja, että niiden sisältämä vaseliini ei kuivu, ei hilseile ja sen voi muotoilla uudelleen niin usein kun haluaa.Waterbased Pomade


Waterbased Pomade on todellinen kemistien lahja maailmalle. Tämä tuote on muuten hyvin samanlainen kuin Oil Based, mutta kuten jo arvasit tuote on tällä kertaa vesiliukoista. Et tarvitse Fairya, tiskiharjaa ja puolentunnin suihkua.
Jos sinulla ei siis ole pomadeista aiempaa kokemusta, mutta haluat silti pistää tukkasi kuin mafioosolla, niin aloita näillä!


 
How to use Pomade

 • Kastele hiukset ja kampaa siistiksi.
 • Anna kuivua samalla kun teet aamutoimia. Hiustenkuivaaja toimii kiireessä hyvin.
 • Tässä kohtaa hiusten pitäisi olla täysin kuivat ja siististi asettuneet.
 • Ota nokare pomadea ja levitä se käsissä tasaisesti kämmenistä sormen päihin. Älä jätä nokareita, vaan levitä tasaisesti.
 • Levitä pomade hiusten juuresta latvaan (sormenpäät päänahkaa hipoen ja sieltä hiuksen latvaan)
 • Oil based -tuotteissa voit kammata heti haluamaasi lookkiin. Water based -tuotteissa saat parhaan lopputuloksen kun annat tuotteen olla hiuksissa 30 sekuntia ja kampaat sitten.


Huom. Erittäin limaisissa tyyleissä, esim slick back, hiusten ei tarvitse olla kuivat, vaan voit levittää tuotteen hiusten ollessa märät. Näin ultimatisoit limaisuuden ja hiuksistasi tulee yhtä sliipit ja kiiltävät kuin italialaisella jalkapallovalmentajalla. Nyt vain kulmapaitaa päälle ja I capelli dietro, la vita di fronte a te.

 

Pomade Inepuisable

Dick Johnson

Pomade Inepuisable

24,90 €

Fibre Wax Insouciant

Dick Johnson

Fibre Wax Insouciant

24,90 €

Hiusvaha Matt Clay

Dapper Dan

Hiusvaha Matt Clay

19,99 €