Parranajo klassisella partahöylällä

Mun vaimokin ajaa muovihöylällä, kyllä vaimo tietää!" Tiesitkö, että meille miehille on myös oma ja parempi tapa viimeistellä kasvomme karvojenpoisto huom. siis ihan oma tapa? Ei lähdetä lainaamaan sitä Venus höylää vaan hoidetaan koko prosessi isoisän tyyliin, koska pappa knows best! Monessa asiassa on hyvä kunnioittaa perinteitä, niin kuin myös parranajossa. 

 


Mikä ihmeen perinteinen partahöylä?

Meidän mielestä perinteistä partahöylää voi myös kutsua ainoaksi oikeaksi höyläksi, mutta annetaan vielä toistaiseksi moniterä helvetinkoneilla ajaville mahdollisuus olla väärässä ilman suurempaa syyllisyydentunnetta, sillä suurin osa miehistä niillä ajaa, toistaiseksi! Suosittelemme nyt jokaista parranajajaa lähtemään mukaan tähän perinteitä kunnioittavaan vallankumoukseen, koska se voi parhaimmillaan tehdä päivittäisestä rituaalista nautinnollisen, ellei jopa orgastisen kokemuksen. 

Perinteiset partahöylät ovat metallisia, osa muovisia. Niiden leikkaavat päät, avausmekanismit, paino ja pituus vaihtelee, mutta pääsääntöisesti ne käyttävät kaksipuoleista terävää partaterää. Mikä tekee klassisesta terä + höylä combosta ylivoimaisen? No kaikkihan sen tietää, että yksi hyvä terä tekee tarkempaa miellyttävämpää jälkeä kuin kolme tai neljä paskaa terää. Jos terien määrä ratkaisee parranajosi, suosittelemme siirtymään samantein juustoraastimen käyttöön. Perinteinen partaterä leikkaa karvan siistimmin ja vähentää merkittävästi parranajon aiheuttamia iho-oireita.

Closed Comb

Aloittelijan on syytä lähteä liikkeelle suljettukampaisella partahöylällä. Se on erittäin hellävarainen eikä aiheuta suurempaa kuolemanpelkoa. Closed Comb -höylässä terä tulee esille miedosti eikä mieleesi tule Painajainen Elmstreetillä tyylinen kurkun katkaisu. 

Open Comb

Avokampaisessa höylälässä on hieman enemmän vaarantunnetta vaikkei senkään käyttöä voi vielä sentään venäläiseen rulettiin tai veitsillä jonglööraamiseen rinnastaa. Hyvin suurella todennäköisyydellä aloittelijakin selviää hengissä avokampaisen höylän hampaissa vaikka siinä terä tuleekin enemmän esille. Avokampainen pää mahdollistaa vielä tarkemman ajon ja sopii siksi paremmin myös paksumman partakarvan katkaisuun.

Slant Comb

Slant -partahöylä sopii kokeneemmalle vallankumousajattelijalle, joka ei terää pelkää, sillä se katkaisee karvan kuin giljotiini. Tällaisessa höylässä terä on kevyesti vinossa varteen nähden mahdollistaen optimaalisen leikkauskulman ja tarkemman ajojäljen. Liberté, églité, fraternité, rasage classique...

 

 

How to Classic Shaving

  • Vaahdota saippua ja levitä se kasvoille
  • Avaa höylä ja aseta partaterä paikalleen
  • Suorista (HUOM. älä venytä) kasvojen ihoa samalla kun ajat
  • Paina höylällä kevyesti ja aja ensiksi myötäkarvaan
  • Huuhtele kasvot ja levitä toinen kerros saippua
  • Aja sivukarvaan
  • Huuhtele kasvot jälleen ja toista vaahdon levitys sekä ajoprosessi tarvittaessa kolmannen kerran
  • Levitä aftershave
  • Vaihda terä, jos terä tuntuu selkeästi tylsemmältä (n. 5 - 10 ajokerran jälkeen)

 

Alk.

Loppuunmyyty
Merkur Tradition Gold

Merkur

Merkur Tradition Gold

59,99 €