Parturin tärpit parranajoon

Onko naamasi parranajon jälkeen sen näköinen kuin olisit ajanut sen rälläkällä tai hionut hiekkapaperilla sänkesi sileäksi? Tässä lista ohjeita jokaisen parranajon vaiheisiin, jotta saadaan naamasi näyttämään yhtä sileältä kuin 15-vuotiaalla rippikoululaisella.

1.Kaikki alkaa parran pehmennyksestä. Paras tilanne olisi kuuma suihku, mutta jos siihen ei ole aikaa niin ota puhdas pyyhe ja rullaa se. Laita rullattu pyyhe tulikuuman veden alle ja anna sen kastua kokonaan. Rutista sen jälkeen valuva vesi pois ja levitä pyyhe ajettavalle alueelle käsillä painellen. Lämpö ja vesi saavat partakarvat turpoamaan ja näin ollen myös pehmenemään. Hyvä vinkki on laittaa kevyt kerros vaahtoa tai parranajo öljyä jo kuuman pyyhkeen alle, mikä tehostaa karvojen pehmentymistä.

 

2. Seuraavaksi laitetaan vaahto. Jos teet itse vaahtosi sudilla vaahdottamalla, niin kokeile laittaa pari tippaa parranajoöljyä vaahdotuksen sekaan. Öljy tekee vaahdosta hoitavan ja se estää vaahtoa kuivumasta. Jos koet ärsytystä iholla parranajon yhteydessä tai parranajon jälkeen, hiero partaöljyä iholle ennen vaahdottamista. Öljy luo iholle kevyen suojakerroksen ja lisää liukkautta. Kevyt hieronta öljyä levittäessä lisää verenkiertoa kasvojen alueella, mikä tuo lämpöä kasvoille. Lämpö lisää karvojen pehmenemistä. Tässä vaiheessa on myös hyvä kiinnittää huomiota partakarvojen kasvusuuntiin. Se auttaa seuraavassa vaiheessa.

 

Dick Johnson Shaving Soap Moelleux 24,90€ >>

3. Sitten itse ajo. Varmista että höylässä on uusi ja puhdas terä. Jos sinulla on herkkä iho niin kokeile vaihtaa terää useammin. Safety razoria käyttäessäsi voit vaihtaa terän vaikka joka ajon jälkeen. Aloita aina ajaminen myötäkarvaan, ellet ole kokenut ja tiedät, että ihosi kestää vastakarvaan ajon. Jos ihosi ei kestä vastakarvaan ajoa, mutta haluat lähes yhtä sileän lopputuloksen, kokeile ajaa karvat sivusuunnasta. Kun tiedät karvojen kasvusuunnat, pystyt helposti välttämään ajamisen vastakarvaan ja saat leikattua karvat sivusuunnasta.

 

Dick Johnson Aiguise partahöylä 34,90€ >>

4. Viimeisenä jälkitoimenpiteet. Kasvosi ovat juuri kokeneet rajun käsittelyn. Olet terävällä terällä leikannut partakarvat matalaksi, mutta samalla olet tehnyt myös kokonaisvaltaisen kuorinnan kasvoillesi. Partaterä poistaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti, mutta se saattaa myös tehdä viiltoja kasvoihin jos olet ajanut huolimattomasti. Pese kasvosi ajon jälkeen niin kylmällä vedellä kuin pystyt. Kylmä shokki kutistaa ihohuokoset, jotka ovat avautuneet lämmöstä. Huuhtelun jälkeen kuivaa kasvot kevyesti puhtaaseen pyyhkeeseen taputtelemalla. Jos ihosi ärtyi pahasti tai onnistuit viiltämään itseäsi ota alunakivi ja kastele se hanan alla. Hiero kivellä kevyesti kaikki alueet joista olet partasi ajanut. Kuivauksen jälkeen laita kasvoille kevyt kerros aftershave voidetta tai parranajo tonicia. Ne rauhoittavat ihoa ja niissä on yleensä jokin viilentävä ainesosa, joka rauhoittaa mahdollisia razorburneja. Ne ovat punoittavia kohtia joista terä on raapaissut esim. huonossa ajokulmassa.

5. Loppupäivän ajan vältä turhia hankaavia asioita kasvoillasi, kuten kaulaliinoja ja anna kasvoillesi riittävästi happea, jotta ne ehtivät toipua seuraavaa ajoa varten.

Jos sen sijaan haluat vain rentoutua, levähtää arjen kiireen keskellä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen jättämällä homman ammattilaisen käsiin, voit varata ajan täältä

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.