LIERIHATTU ILMAN ETIKETTIÄ

Hattu otetaan pois päästä hautajaisissa, uskonnollisessa pyhätössä, kansallislaulun aikana ja ihan yleisesti sisätiloissa. Muuten hattuetiketin voi huoletta heivata nykyaikana menemään, jopa silloin kun päässä on lierihattu, joka yhdistetään helposti hattuetikettiin. Tuskin etiketin rikkominen on suurin tekemistäsi rikoksista. Keskity mielummin sopivan ja tyylille uskollisen lakin löytämiseen, koska käytöstapoja sinulla ei ole ja on ne meiltäkin on päässyt unohtumaan.

Lierihatut - Fedora, Pork Pie, Panama Hat, Trillby

Fedora on pehmeästä huovasta tehty lierihattu. Sen kupuosa on taipuisa ja muotoutuu käyttäjän mukaan. Lieriä voidaan myös taittaa edestä mieltymyksen mukaan. Lierin ja kuvun erottaa koristenauha. Trilby-hatussa on fedoran tapaan lovettu kupu, mutta lieri on lyhyempi ja kupu edestä korkeampi kuin takaa. Samaan kategoriaan kuuluva Pork Pie on päältä suora ja lierit ovat käännetty ylöspäin. 

Edellä mainitut hatut ovat kaikki rennompia kuin silinterihattu tai knalli. Ne kuuluuvat oikeasti muodollisempaan pukeutumiseen, mutta meidän luvalla voit jälleen todeta "fuck it" etiketistä ja yhdistää lierihatun vaikka pelkkään t-paitaan. Farkkupaita, flanelli, oxford-kauluspaita, nahkatakki jne tekevät yhdessä lierihatusta rokkaavan äijän vaatteen. Älä laita hattua kuitenkaan collegen, hupparin tai printti t-paidan kanssa. Se ei vaan toimi. Lierihattua voi käytännössä käyttää aina kun lumi ei ole vielä maassa. Kesähelteellä on kuitenkin syytä siirtyä panamahattuun tai muuhun olkifedoraan. 

Lierihattu asetellaan päähän kevyesti ja takaraivolle kallellaan. Mitä suurempi pää tai isompi pehko, sitä suuremmat lierit. Pork Pie sopii pienemmälle päälle ja pidemmälle kaverille. Huopainen fedora "venyy" hieman käytössä, joten kannattaa valitä juuri sopivan kokoinen hattu.

Alk.

Loppuunmyyty

Alk.

Loppuunmyyty

Alk.

Loppuunmyyty

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.