Kuinka hoitaa tatuointia?

Uusi tatuointi ja sen hoitaminen? Tatuointi hilseilee? Tatuointi kutiaa?

Oletko ollut juuri tatuoijan leimattavana ja selvinnyt tästä kidutuksesta? He, jotka väittävät, että tatuointi ei satu, joko valehtelevat tai ovat hankkineet hennaleiman… oli miten oli, onneksi olkoon! Toivottavasti sait sellaisen kuvan kuin mitä lähdit hakemaan!

Asiaan, eli tatuoinnin jälkihoitoon. Jos kävit ottamassa tatuoinnin ammattilaisella, tatuointisi on luultavasti peitetty kelmulla tai vastaavalla kalvolla, ja tatuointiin on myös todennäköisesti tässä kohtaa levitetty kevyt kerros vaseliinia. Pidä kelmu tatuoinnin päällä 24 tuntia tatuoinnin ottamisesta.

Kun vuorokausi on kulunut, voit poistaa kelmun tatuoinnin päältä. Ole varovainen, sillä iho on vielä äärimmäisen herkkä ja arka. Eikä mikään ihme, sillä ihoasi on hakattu neulalla todennäköisesti useamman tunnin ajan.

Pese ihosi huoneenlämpöisellä vedellä ja käytä kevyttä antimikrobista saippuaa tatuoinnin pesuun. Taputtele tatuointi kuivaksi.

Levitä tatuoidulle iholle kevyt kerros ihoa kosteuttavaa tatuointivoidetta. Tärkeätä on valita voide, joka ei tuki ihohuokosia. Älä levitä voidetta liikaa, sillä mikä tahansa voide liiallisella käytöllä estää ihon hengittämisen ja muodostaa iholle epäpuhtauksia. Toisin sanoen iholle syntyy siis finnejä. Levitä voidetta kaksi kertaa päivässä.

Ihon hilseily tatuoinnin ottamisen jälkeen on täysin normaalia, sillä ihon uusiutuminen alkaa yleensä muutaman päivän tatuoinnin ottamisesta. Prosessissa iholta kuoriutuu pois kuollutta ja vaurioitunutta ihosolukkoa. Myös mustaa tatuointipigmenttiä voi hilseillä iholta, mutta tämä kuuluu asiaan.

Mitä uuden tatuoinnin kanssa pitää välttää? Älä sauno äläkä ota aurinkoa, ja pese tatuointi aina viileällä vedellä. Näitä kun pystyt välttämään kolme viikkoa leiman ottamisesta, saat parhaimman lopputuloksen, ja tatuoinnin väritkin säilyvät parhaiten. Uiminen järvessä tai altaassa on myös kiellettyä, koska tatuointi voi tulehtua tästä hyvin herkästi.

Tatuoidun ihon päälle saattaa muodostua kovaa ihokerrosta. Ihoa ei saa tällöin lähteä kuorimaan, raapimaan tai nyppimään. Iho kyllä huolehtii itsestään, kunhan vaan muistat kosteuttaa ja pestä sitä ohjeiden mukaan.

 

 1. Pidä tatuointia peitettynä noin vuorokauden verran tatuoinnin jälkeen. Tämä auttaa suojaamaan tatuointia bakteereilta ja muulta likaiselta.
 2. Pese tatuointi varovasti käsin lämpimällä vedellä ja kevyesti hajusteettomalla saippualla tatuoinnin jälkeen. Pese tatuointi sormenpäilläsi, älä liikaa hieroen.
 3. Kosteuta tatuointia miedolla voiteella tatuoinnin jälkeen. Vältä voiteita, jotka sisältävät alkoholia, koska ne voivat kuivattaa ihoa.
 4. Vältä altistumista auringonvalolle tatuoinnin aikana. Aurinko voi vahingoittaa tatuointia ja vaikeuttaa sen paranemista. Käytä aurinkovoidetta suojataksesi tatuointia auringonvalolta.
 5. Ota yhteys tatuointitaiteilijaasi, jos sinulla on huolia tai kysyttävää tatuoinnin hoitamisesta. He voivat antaa sinulle lisäohjeita tatuoinnin hoidosta ja auttaa sinua varmistamaan, että tatuointisi paranee parhaalla mahdollisella tavalla.

 

  Keskustelua aiheesta

  Kommentoi

  Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.