Mies, elä itsesi näköinen elämä! – Otetaan Yhdet -podcastin Teemu Potapoff ja Renne Korppila uudistavat maskuliinisuutta kyynel kerrallaan

Otetaan Yhdet -podcastin tähdet Renne Korppila ja Teemu “Pastori” Potapoff vierailivat Dickin päämajalla Pirkkalassa piristämässä muuten hiljaista perjantaipäivää. Rehellisestä ja tunteikkaasta tyylistään tunnetut herrat eivät pidätelleet myöskään maskuliinisuuden olemuksen pohdiskelussa.

 

Ensikatsauksella voisi ajatella, että harteikas Korppila ja tuuheapartainen Potapoff edustavat vanhan liiton äijäkulttuuria viimeiseen saakka. Karskilta vaikuttavat miehet kuitenkin käsittelevät Otetaan Yhdet -podcastissaan vanhentuneita stereotypioita sekä toksista kulttuuria tunteikkaan avoimella tavalla, ja he pyrkivät uudistamaan miehisyyden merkitystä jatkuvasti parempaan suuntaan.

– ”Äijä” on ummehtunut ja vanhanaikainen termi, pohdiskelee Teemu “Pastori” Potapoff. 

Hän toivookin, että ihmiset löytävät OY-podcastista vertaistukea ja itsevarmuutta esimerkkien avulla.

Katso videolta, kun kaksikko esittää toisilleen Dick Johnsonin keksimiä kiperiä kysymyksiä:

Miehisyys ja miehisyyden uudistaminen on ollut herrojen podcastin ytimessä. Juoman mittaisissa jaksoissa käsitellään aiheita laidasta laitaan: sotaa, seksiä, vanhemmuutta ja niin edespäin. Tarinoiden ja tilanteiden konkretia haetaan aina omista kokemuksista ja eletystä elämästä.

– Sydän verellä jaetaan omaa elämäämme. Autamme aina jotakuta, joka kamppailee jonkin asian kanssa, kertoo Potapoff.

Podcastin jaksojen aiheet valikoituvat sen perusteella, kuinka paljon puhuttavaa ja mielipiteitä asiasta riittää. Esimerkiksi Israelin ja Palestiinan konfliktin käsittelyä pohdiskeltiin pitkään, sillä aiheeseen ei meinannut löytyä oikeaa kulmaa.

– Jos jostain aiheesta ei voida antaa rehellistä mielipidettä, niin sitten siitä ei puhuta, Korppila summaa.

Pastori Potapoff rohkaisee miehiä puhumaan tunteistaan avoimesti, vaikka olisitkin aikakautesi vanki. Miehinen hyvinvointi alkaa rakkaudesta ja kunnioituksesta kaikkia muita ihmisiä kohtaan, sukupuoleen tai muihin seikkoihin katsomatta.

– Jos mies on toksinen, hän ei voi olla maskuliininen, tiivistää Korppila.

Otetaan Yhdet -podcastin tähdet kehottavat jokaista miestä olemaan oma itsensä ja uudistamaan maskuliinisuutta parempaan suuntaan. Avoimesti elämän kipukohdista ja ongelmista puhuminen, ystävänrakkaus ja itkeminen ovatkin avainasemassa uudenlaisen maskuliinisuuden luomisessa. Vihalle ja tunteiden patoamiselle ei anneta enää tilaa.

– Jos me pystytään puhumaan näistä asioista, niin kaikki muutkin pystyvät!

Teksti: Teemu Peltoniemi

Kuvat ja video: Petri Huhtinen

Heräsikö jutusta mieleen palautetta tai uusia jutun arvoisia ideoita? Voit laittaa ne suoraan Dickin omalle toimittajalle Teemulle osoitteeseen teemu.peltoniemi(at)roguestock.fi

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.