Kymmenen kovinta miesten kosmetiikan raaka-ainetta!

Tästä Dick Johnson Lifestylen oppaasta löydät tietoa kymmenestä ylellisestä raaka-aineesta, joita käytämme kosmetiikassamme!

 

Miesten kosmetiikan kysyntä kasvaa jatkuvasti, nyt kun myös kolmijalkaiset ovat heränneet pitämään huolta itsestään ja ulkonäöstään. Dick Johnsonin missiona onkin saada jokainen mies laittautumaan ja näyttämään helkutin hyvältä, ja haluamme tarjota tuotteillamme laadukkaan ja luonnollisen täsmähoidon kaikkiin hiusten, ihon ja parran tarpeisiin.

Vaikka tuotteidemme vaikutukset ennen kaikkea itsetunnolle ovat tulleet monille tutuksi, niiden tehokkaat ja ylelliset raaka-aineet ovat monelle vielä vieraita. Avataanpa asiaa nyt ihan huolella!

1. Hyaluronihappo

Hyaluronihappoa esiintyy luonnostaan ihmisen elimistössä, ja se pitää ihon pehmeänä ja sileänä. Erityisesti vanhenemisen myötä ihmisen elimistö tuottaa vähemmän hyaluronihappoa, joka johtaa myös ihon vanhenemiseen.

Hyaluronihappo onkin suosittu aine ihon kosteuttamisessa sekä ryppyjen ja ikääntymisen merkkien hävittämisessä. Se myös parantaa ihon kykyä pidättää kosteutta, joka johtaa sileämpään ja täyteläisempään ihoon.

Hyaluronihappoa löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Hyalyronihappo COSMILE Europe -tietokannassa

2. Pantenoli

Pantenolia käytetään kosmetiikassa sekä iho- että hiustuotteisiin. Hiustenhoidossa se vähentää staattista sähkövarausta jättäen hiukset helposti harjattaviksi, kimmoisiksi, pehmeiksi ja kiiltäviksi. Pantenoli lisää myös hiusten volyymia.

Ihonhoidossa pantenoli puolestaan auttaa kosteuttamaan, tasoittamaan ja uudistamaan ihoa, edistäen samalla ihon suojakerroksen toimintaa. Pantenoli sopii erinomaisesti myös herkälle iholle tarkoitettuihin tuotteisiin, ja se vähentää lisäksi punoitusta ja kutinaa.

Pantenolia löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Pantenoli COSMILE Europe -tietokannassa

3. Arganöljy

Arganöljy on todella arvokas öljy, joka puristetaan arganpuun siemenistä. Yhtä öljylitraa varten tarvitaan noin 30 kiloa siemeniä, joten öljyn tuottaminen on erittäin kallista.

Arganöljyllä on erityisesti hiuksia ja ihoa hoitavia ominaisuuksia, sillä se sisältää useita tyydyttymättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja.

Ihonhoidossa arganöljy hoitaa, pehmentää ja siloittaa ihoa, pitäen sen hyvässä kunnossa. Hiustenhoidossa se puolestaan estää katkeilua, lisäten samalla kiiltoa ja kammattavuutta.

Arganöljyä löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Arganöljy COSMILE Europe -tietokannassa

4. Aloe vera

Aloe vera, latinankieliseltä nimeltään Aloe barbadensis, sisältää runsaasti muun muassa antioksidantteja, entsyymejä, vitamiineja ja amonihappoja, jotka ovat todella tehokkaita ihonhoidossa.

Aloe vera vahvistaa ihon hyvinvointia kosteuttaen, rauhoittaen ja kimmoisuutta lisäten. Lisäksi se vähentää turvotusta iholla ja kosteuttaa hiuksia.

Aloe veraa löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Aloe Vera COSMILE Europe -tietokannassa

5. Sheavoi

Sheavoi on peräisin afrikkalaisen voipuun hedelmistä. Se on monikäyttöinen raaka-aine, joka soveltuu moniin eri kosmetiikkatuotteisiin.

Ihon- ja hiustenhoidossa sheavoi kosteuttaa ja hoitaa, joten sitä käytetään runsaasti muun muassa kuivan tai erityisen kuivan ihon hoitoon. Runsaiden rasvahappojensa ansiosta se myös pehmentää ja vahvistaa kuivia ja hauraita hiuksia.

Sheavoi sisältää myös allantoiinia, joten se soveltuu myös ihoärsytysten hoitoon, auttaen nopeuttamaan ihon uudistumista ja solujen muodostumista.

Sheavoita löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Sheavoi COSMILE Europe -tietokannassa

6. Jojobaöljy

Jojobaöljyä saadaan Pohjois- kaj Keski-Amerikan aavoikoilla kasvavan jojobapensaan siemenistä. Se on rakenteeltaan helposti levittyvää, imeytyvää ja ihon omia vahoja muistuttavaa, ja siksi se soveltuu erinomaisesti erilaisiin ihonhoidon tuotteisiin.

Jojobaöljy sisältää runsaasti A-provitamiinia ja E-vitamiinia, joilla on antioksidanttinen vaikutus. Se sisältää myös paljon rasvahappoja, jotka hoitavat ja siloittavat ihoa. Öljy myös sitoo kosteutta, joten se soveltuu hyvin ikääntyvän tai kuivan ihon hoitoon. Jojobaöljyä käytetään paljon myös hiusten hoitoon, sillä se hoitaa hiuksia tehden niistä pehmeät ja kiiltävät.

Koska jojobaöljy on rakenteeltaan vahamaista, sitä sisältävät hoitotuotteet eivät ole rakenteeltaan öljyisiä, vaan ne imeytyvät nopeasti.

Jojobaöljyä löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Jojobaöljy COSMILE Europe -tietokannassa

7. Rosmariiniuute

Rosmariini on antimikrobinen, rentouttava ja hoitava ainesosa. Sitä käytetään esimerkiksi pesuaineissa ja saippuoissa, sekä tuoksuissa.

Antibakteerisuutensa ansiosta rosmariini sopii erinomaisesti saippuoihin, mutta hiuspohjaa virkistävän vaikutuksensa ansiosta sitä käytetään myös shampoissa. Se hoitaa myös ihoa tehokkaan hellävaraisesti.

Rosmariinin tuoksulla on virkistävä vaikutus, ja sitä käytetään myös hajusteena korostamaan tuotteen omaa tuoksua. Rosmariini jättää myös iholle miellyttävän tuoksun.

Rosmariinia löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Rosmariini COSMILE Europe -tietokannassa

8. Lakritsanjuuri

Lakritsanjuurella on ihoa pehmentävä ja siloittava vaikutus. Se myös tasoittaa ihon pintaa vähentämällä mahdollista karkeutta.

Lakritsanjuurta käytetään myös ihon ja päänahan epämukavuuden, kuten kutinan, lievittämiseen.

Lakritsanjuuri löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Lakritsanjuuri COSMILE Europe -tietokannassa

9. Glyseriini

Glyseriini on sokerialkoholi, jota esiintyy luonnon rasvoissa sekä kasvi- ja eläinöljyissä. Sitä esiintyy myös luonnostaan ihmisen ihon suojakerroksessa. Glyseriini sitoo kosteutta itseensä, ja se on suosittu ainesosa lähes kaikessa kosmetiikassa.

Hiusten hoidossa glyseriinillä on kosteuttava vaikutus, joten sitä käytetään myös shampoissa ja hoitoaineissa.

Glyseriiniä löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Glyseriini COSMILE Europe -tietokannassa

10. Allantoiini

Allantoiinia esiintyy luonnostaan monissa kasveissa ja nisäkkäiden virtsassa. Sillä on ihoa rauhoittava ja hoitava vaikutus, ja se myös tehostaa solujen muodostusta tai uusiutumista.

Allantoiinia käytetään runsaasti erilaisissa ihon puhdistustuotteissa, sillä se auttaa säilyttämään luonnollisen kosteuden esimerkiksi herkällä silmänympärysalueella. Käsienhoitotuotteissa allantoiini tekee karkeasta ja halkeilevasta ihosta pehmeän ja sileän.

Allantoiinia löytyy seuraavista Dick Johnson -tuotteista:

Allantoiini COSMILE Europe -tietokannassa

Tämä artikkeli on rakennettu Euroopan Unionin ylläpitämän COSMILE Europe -tietokannan tutkittujen ja vahvistettujen tietojen pohjalta. 

 

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.