Dick Johnson Podcast: vieraana Marko “Poppamies” Suksi

Dick Johnson Podcastin toisessa jaksossa vieraili yksi Poppamiehen perustajista, firman entinen toimitusjohtaja ja nykyinen tuotekehityksen päällikkö Marko Suksi. Hän kertoi haastattelussa urakeskeisen insinöörin matkasta chilikastikeparoniksi sekä paljastaa, montako kertaa Conan the Barbarian on tullut katsottua.


Erityisesti chilikastikkeistaan tunnettu Poppamies on suksinut tuoreita latuja suomalaiseen maustekulttuuriin jo yli viidentoista vuoden ajan. Lapsesta saakka eksoottisista makumaailmoista kiinnostunut Marko Suksi tutustui chilikastikekulttuuriin matkoillaan Yhdysvalloissa, josta syntyikin idea tuoda samainen ilmiö myös Suomeen.

– Vaatimattomista jutuista lähdettiin liikkeelle. Ei ollut suunnitelmissa varsinaisesti rakentaa chilikastikeimperiumia!

Alun alkujaan insinöörinä työskennellyt Suksi sai burnoutin vuonna 2009, jonka seurauksena hän jättäytyi vuodeksi palkattomalle vapaalle, möi asuntonsa ja muutti kahden muun aloittava yrittäjän kanssa kimppakämppään Tampereelle.

– Oli se aika lennokasta aikaa. Oli dartsi- ja tuoppitorstait ja viikonlopun bileet. Palkkaa ei vielä siinä kohtaa otettu firmasta, joten messuilta kerättiin rahaa myymällä tuotteita.

Toinen entisistä kämppiksistä on nykyäänkin Poppamiehen graafikko.

– Viisi vuotta asuttiin kimppakämpässä. Lopuksi muut olivat pariutuneet ja minä olin viimeinen, jonka nykyinen vaimoni vei väkisin pois.

Suksi kiinnostui mausteista jo varhain nuoruudessaan. Kotitaloudenopettajana työskennellyt täti toi ulkomaanmatkoiltaan kastikkeita ja mausteita, joiden kautta maatilalla kasvanut nuori Marko sai kosketuksen eksoottisiin makumaailmoihin.

– Olin vähän kapinallinen, että oliko sitten cayennea tai chilijauhetta, ainoa joka sitä uskalsi kalapuikoilleen laittaa olin minä.

Varsinainen ajatus verkkokaupan perustamisesta syntyi matkustelun myötä. Insinöörinä työskennellessään Suksi reissasi paljon Yhdysvalloissa, joissa chilikastikekulttuuri oli jo suurissa mitoissa.

– Varsinkin jenkkilässä oli chilikastikkeita hurjat valikoimat marketeissa. Kannoin aina matkalaukut täynnä ja syötin kavereille. Chilikastikkeiden verkkokauppoja oli jo runsaasti maailmalla, mutta Suomessa ei vielä silloin yhtään.

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.