Miksi valita perinteinen partasuti?

Klassinen parranajo ja partasudit ovat monille nykypäivän miehille vieraita asioita. Päätimme nyt kertoa juuri sinulle, miksi pehmeä ja ylellinen partasuti on ehdoton osa jokaisen itsestään huolehtivan miehen sheivausarsenaalia.

 

Partasutia käytetään partavaahdon vaahdottamiseen ja levittämiseen. Unohda vuosia peilikaapissa pyörinyt marketin partavaahtopurkki ja hanki sen sijaan oikea partasaippua tai saippuacreme sekä tyylikäs vaahdotuskulho. Näillä vermeillä parran siistinnästä, ajamisesta tai muotoilusta tulee ajaton ja ihoa hellivä nautinto.

Dick Johnsonin oma parturikouluttaja ja Master Barber Mikko kertoo, että partasutia valitessa kannattaa panostaa kerralla laatuun, sillä hyvä suti on pitkäikäinen kumppani tuleviin vuosiin. Ihmiset tulevat ja menevät, mutta hyvään partasutiin voit aina luottaa.

– Aidosta mäyränkarvasta valmistetut sudit ovat pitkäikäisiä ja mukavan pehmeitä iholla, Master Barber tarkentaa.

Partasutien harjaksissa voi valita yleensä mäyrän-, tai villisiankarvan sekä synteettisen karvan välillä. Synteettinen harjas on edullisempi ja vegaaninen vaihtoehto, mutta mäyrän-, tai villisianharjas on pehmeydessään vertaa vailla. Samettisen pehmeä partasuti hyväilee ihoasi kuin taitava rakastaja.

Partasudin käyttö on yksinkertaista. Kostuta partasuti ja vatkaa sitä kovan partasaippuan pinnalla, sen jälkeen pyörittele sutia vaahdotuskulhossa noin minuutin ajan, kunnes suti on ladattu kuohkealla ja runsaalla vaahdolla.

– Parhaan tehon saa aikaan, kun partasudin kostuttaa kädenlämpöisessä vedessä, Mikko kertoo.

Vaahdolla lataamisen jälkeen sivele vaahto ajettavalle alueelle. Jos et saa vaahdosta tarpeeksi kuohkeaa, lisää joukkoon vielä hieman vettä. Partaöljyn lisääminen vaahtoon parantaa sen kestävyyttä ja lisää siihen hoitavia ominaisuuksia.

Käytön jälkeen huuhtele partasuti puhtaaksi ja laita se sutitelineeseen kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttöä.

Dick Johnsonin vinkit partasutien maailmaan:

  • Osta kerralla hyvä, sillä kunnon suti kestää vuosia
  • Muista hankkia myös sutiteline, partasaippua ja vaahdotuskulho

Partasudin käyttö pähkinänkuoressa:

  • Kostuta suti ensin kädenlämpöisessä vedessä
  • Vatkaa kosteaa sutia partasaippuapalan pintaa vasten
  • Tämän jälkeen pyörittele sutia vaahdotuskulhossa, jolloin se latautuu runsaalla vaahdolla
  • Partaöljyn lisääminen vaahdon sekaan tekee siitä entistä pehmeämpää ja hoitavampaa

Katso kaikki partasudit
Katso kaikki parranajovoiteet
Katso kaikki kulhot, telineet ja muut tarvikkeet

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.