Partaöljy vs Partavoide

Partaöljy ja -voide kosteuttavat, imeytyvät partaan sekä ihoon nopeasti, ja vähentävät hilseilyä. Suurin ero näiden kahden välillä onkin koostumuksessa. Partaöljy on hieman raskaampi kuin voide, ja tästä syystä se voi antaa parempaa muotoiltavuutta parralle. Ero on kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni.

Voide taas imeytyy hieman tehokkaammin partaan kevyen koostumuksensa ansiosta. Partavoidetta ja -öljyä voidaan molempia käyttää sängestä aina pitkään partaan asti. Voide voi olla mukavampi tuote sängelle/lyhyelle parralle, sillä voide ei kiillä iholla.

Selkeimmin näiden kahden eron huomaa viimeistelyssä ja ihotuntumasta. Partaöljy nimensä mukaisesti saattaa jättää hieman öljyisen fiiliksen iholle, tarjoten samalla kiiltoa. Voide taas imeytyy lähes kokonaan ihoon, joten parta on tuntuu ja näyttää luonnolliselta. Dick Johnsonin partavoide tarjoaa tähän päälle kevyen mattalookin siihen lisättyjen raaka-aineiden ansiosta.

Monelle parrakkaalle partaöljy on hyvinkin tuttu tuote. Useat käyttävät sitä päivittäin, jopa riippuvuuteen asti. Ei mikään ihme, sillä partaöljyn tuoksu, koostumus sekä ihoa rauhoittavat ominaisuudet tekevät siitä poikkeuksellisen tuotteen. Tuotteen, johon on helppo jäädä koukkuun.

Kokeilemalla selviää sinulle sopiva tuote ja miksei kaapissa voisi olla pullo molempia!

Tuotteista tarkemmin


Partaöljy?

Partaöljy on yleensä luonnollisista raaka-aineista valmistettu öljysekoite. Toki partaöljyjä löytyy myös synteettisiä vaihtoehtoja, joissa osa luonnollisista raaka-aineista on korvattu esim. silikonilla. Partaöljy koostuu usein kevyistä pohjaöljyistä, kuten kookosöljystä, arganöljystä tai jojobaöljystä. Nämä öljyt sisältävät vähän, jos ollenkaan allergeeneja ja ovat koostumukseltaan ihoon ja partaan helposti imeytyviä. Partaöljyn tuoksu tulee eteerisistä öljyistä. Eteerisiä öljyjä valmistetaan aromaattisia aineita sisältävien kasvien kukista, lehdistä, juurista sekä hedelmistä tislaamalla. Eteeriset öljyt ovat usein hyvin arvokkaita.

Katso kaikki partaöljyt

Partavoide

Partavoide on teknisesti sekoitus vettä, öljyjä, vahoja sekä muita hyödyllisiä ainesosia. Voiteen valmistaminen on huomattavasti pidempi ja hankalampi prosessi kuin partaöljyn. Voiteen valmistuksessa raaka-aineet jaetaan kahteen osaan. Nämä lämmitetään erillisissä astioissa, ja kun haluttu lämpötila on saavutettu ne sekoitetaan yhteen vakuumisekoittimella. Seoksen lämpötilan säätely sekä sekoitusnopeuden tarkkailu on erittäin tärkeää, jotta voiteen koostumus saadaan oikeaksi. Koska vesi ja öljy eivät itsessään sekoitu keskenään, mukana on aina emulgointiaineita.

Katso kaikki partavoiteet

Keskustelua aiheesta

  • Partavoide toimii äärimmäisen hyvin!

    Antti kirjoittaja , päivämäärä

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.