Miten Kalju hoidetaan?

Kuinka hoitaa kaljua?

Kaljun hoitamisen pilarit ovat auringolta suojautuminen, shampoon käytön jatkaminen ja päänahan kosteuttaminen sekä pään ajaminen kaljuksi oikein ja niin harvoin kuin mahdollista.

Kalju ei tarvitse kummallisia syitä ollakseen päässä. Se on komea. Toki voi olla niin, että kalju on kampauksena jollekin jopa pakollinen huonon hiustenkasvun johdosta, mutta tästäkään ei tarvitse olla harmissaan, kunhan kantaa päälakeaan ylpeydellä.

 

Suojaudu auringolta

Suojaa päänahkaa auringolta ja kylmältä. Hiukset pitivät pääsi lämpimänä ja suojattuna auringolta. Tarkkaile siis tarkemmin seuraavan päivän säätä. Kun ilmat viilenevät, varaudu pitämään pipoa; kun aurinko lämmittää ja uv-säteet kohdistuvat kauniiseen päänahkaasi, muista suojata se aurinkovoiteella tai päähineellä. Kalju on erittäin herkkä auringonpaisteelle.

 

Aurinkovoide SPF 50 Head Lube 

 

Älä lopeta shampoon tai hoitoaineen käyttöä

Yleisin harhaluulo on, että kaljun ei tarvitsisi pestä päänahkaansa shampoolla tai hoitaa sitä hoitoaineella. Päänahkassa on kuitenkin edelleen hiuksia, vaikka ne olisivat vaikeasti nähtävillä eli ajettu kokonaan pois. Päänahka kerää edelleen likaa ja alkaa rasvoittumaan, vaikka ajat pääsi kaljuksi. Suihkugeeli ei ole oikea tuote päänahalle: pahimmillaan suihkugeelin tapaiset tuotteet kuivattavat päänahkaa ja hilseily pahenee.

 

 Doctor Bald Kaljushampoo

 

Kosteuta päänahkaa

Aikaisemmin hiuksesi suojasivat päänahkaasi katseilta, mutta nyt se on paljas arvostelulle. Päänahan kosteuttaminen vähentää hilseilyä ja kuivuutta päänahassa ja vähentää ikääntymisen merkkejä sekä saa kaljun näyttämään terveeltä ja hyvinvoivalta.

 

Bald Cream kaljuvoide 

tai Better Be Bald -mattavoide

 

Millä ja kuinka usein ajat?

Kaljua ei saa ajaa päivittäin, koska se nimittäin johtaa usein kuivaan ja hilseilevään päänahkaan, vaikka muistaisit kosteuttaa, voidella ja ajaa aina uudella terällä. Hyvä muistisääntö on välttää yli kolmea ajoa viikossa. Näin ihosi saa levätä jokaisen ajon jälkeen, mikä johtaa terveemmän näköiseen päänahkaan. 

 

 

 Kaljun sheivaustuotteet

 

Miten ajaa kalju?

Tärkeintä on päänahan valmistelu. Levitä kaljulle kevyesti kosteusvoidetta. Pieni määrä riittää: sen verran, että se tarjoaa iholle lisäkerroksen suojaa mutta ei tuki höylää. Tämän jälkeen levitä kaljulle haluamasi sheivausgeeli tai -vaahto. Aloita kaljun ajaminen hiusten kasvusuunnan mukaisesti. Huuhtele höylä jokaisen vedon välissä kuumalla vedellä.   

 Kaljun sheivaustuotteet

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.