Miksi vaseliiniton pomade?

Pomadet luokitellaan yleensä kahteen eri kategoriaan, water based ja oil based, mutta Dick Johnson on tuonut rinnalle haastajan: uuden kategorian, joka yhdistää molempien pomadejen hyvät ominaisuudet. Kutsumme tätä nature based -kategoriaksi.

Aluksi pohditaan, mitä pomadelta halutaan. Tärkeimmät pomaden ominaisuudet ovat uudelleenmuotoiltavuus sekä vahva pito. Uudelleenmuotoiltavuus tarkoittaa siis sitä, että jos saat kesken päivän kaveriltasi ystävällistä päänahan hierontaa rystysillä ja hän siinä samalla sotkee hiuksesi, sinulla ei ole hätää, koska hyvä pomade ei kovetu, vaikka se antaa tukevan, hyvän pidon. Eli saat pelkällä kammalla tai sormilla tukan korjattua. Tähän tarpeeseen vaseliini on vastannut erittäin hyvin, sillä vaseliini (petrolatum) ei tukassa kovetu ja on sitten tönkköä, ja edelleen nämä vaseliinipitoiset pomadet ovat alan harrastajien suosiossa – ehkä osittain siksi, että hyvää korviketta ei ole ollut tarjolla.


Miksi vaseliiniton? 

Vaseliini alkoi yleistymään jo 1850-luvulla ja sitä käytettiin tehtaissa koneiden voiteluun. Sittemmin vaseliinia on alettu käyttää hyvin yleisesti kosmetiikassa, vaikkei siitä tiedetä tarpeeksi. Samaa raaka-ainetta kutsutaan useilla eri nimillä: mineraaliöljy, liquid paraffin, petroleum jelly tai vaselin petrolatum.

Vaseliinia käytetään ihonhoidossa, koska vaseliini luo iholle suojaavan kerroksen, joka estää ihoa hengittämästä eikä päästä vettä lävitseen. Teoriassa iho saa vaseliinin alla parantaa itsensä. Emme voi kuitenkaan suositella tätä käytettäväksi kasvojen iholla, koska lähes poikkeuksetta tuloksena on niin kutsuttu pomadeakne.

Emme halunneet käyttää vaseliinia meidän pomadessamme, sillä hiustuotteet leviävät väistämättä hiusten kautta otsalle, joten korvasimme vaseliinin luonnollisella kandelillavahalla, joka antaa saman vahvan pidon ja uudelleenmuotoiltavuuden.

Pomade Grease

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.