Kuinka hoitaa partaa?

Kuinka hoidan partaa?

Kolme nopeaa ohjetta parranhoitoon.

Parranhoidon tärkeimmät askeleet ovat kosteutus, kuorinta ja puhdistaminen. Kaikki nämä vaiheet voit suorittaa suihkun yhteydessä. Pese partasi partasaippualla ja kuori iho partaharjalla. Nämä vaiheet voit tehdä suihkussa lämpimän veden alla. Suihkun jälkeen on aika kosteuttaa kasvojen iho. Levitä partaöljy tai -voide parran alle ihoon. 

Kutina?

1. Kutina johtuu ihon kuivuudesta tai iholla elävistä epäpuhtauksista. Kutinasta pääset yleensä eroon viikossa, kun otat parranhoidon perusteet haltuun; puhdista, kuori ja kosteuta.

 • Puhdista parta parralle tarkoitetulla partasaippualla. Voit käyttää partasaippuaa useamman kerran viikossa, kunhan valitset luonnollisen partasaippuan. Luonnolliset partasaippuat kuivattavat ihoa vähemmän kuin synteettiset. 
 • Kun parta on puhdistettu epäpuhtauksista, on aika kuoria parran alta kuollut iho pois. Näin vältyt epämiellyttäviltä sisäänpäin kasvavilta partakarvoilta ja tulehduksilta iholla.
 • Viimeiseksi tiputa muutama tippa partaöljyä kämmenille ja hiero öljy parran alle ihoon sekä partakarvaan. Voit käyttää myös parralle tarkoitettua partavoidetta. Tässä on myös hyvä suosia luonnollista vaihtoehtoa.

2. Haluat, että partasi on skarppi. Tähän paras lääke on partavaha, partaharja ja partasakset. Pystyt muotoilemaan partaasi kevyesti kotona, kunhan muistat olla varovainen. Suosittelemme käymään parran trimmaukseen erikoistuneella parturilla kerran kuukaudessa.

 • Ensimmäiseksi harjaa parta haluttuun muotoon pelkällä partaharjalla. Arvioi tilanne ja siisti sekä muotoile parta haluamaasi muotoon. Tässä kohtaa on hyvä muistaa edetä varovaisesti, ethän halua leikata partaan lovea.
 • Kun parta on muotoiltu partaharjalla ja trimmattu saksilla, voit levittää partaan luonnollisen partavahan. Partavaha tarjoaa parralle kevyttä pitoa, hoitaa partakarvaa ja saa parran näyttämään terveeltä.
 • Partavaha on kovaa, joten tarvitset tähän kynsiä. Kaiverra kynnen päällisellä hyvä pala vahaa. Lämmitä vaha notkeaksi kämmenien välissä. Levitä vaha sen jälkeen tasaisesti partaasi ja harjaa parta tyylikkääksi.

 

3.Viikset vaativat oman aikansa ja ehdottomasti oman vahansa. Nämä änkyrät pitää rullata ja vääntää muotoonsa vahvalla viiksivahalla. Viiksien trimmailuun voit myös hyvin käyttää partasaksia. Suosittelemme kuitenkin saksia, joissa myös kärjet ovat terävät.

 • Kuten partavahan kanssa, tarvitset myös viiksivahan saamiseen purkista kynsiä. Peukalon kynnellä on helppo noukkia nokare purkista. Vaha on erittäin kovaa. Jotkut lämmittävät vahan notkeaksi pitämällä suljettua purkkia veden alla. Lämmitä vaha erittäin notkeaksi sormien välissä, levitä viiksiin ja aloita muotoilu.

Lopuksi haluamme painottaa kasvojen kuorinnan tärkeyttä. Parta vaikeuttaa ihon pitämistä puhtaana, joten ihon kuoriminen parran alta on paras keino välttää parran kutina sekä epäpuhtauksien synty. 

Keskustelua aiheesta

 • UxMELQkNlbZdmesP

  bpYlUhPzISGFNWsT kirjoittaja , päivämäärä

 • SQZTCjUcnNvMrEJ

  snWRGgPrQieF kirjoittaja , päivämäärä

 • HuAEaZvr

  lWxAGjOYbUv kirjoittaja , päivämäärä

 • kqOdFfRYs

  DYevLwFAsljMGd kirjoittaja , päivämäärä

 • yhUlsqtxVPY

  ebQWuTcHG kirjoittaja , päivämäärä

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.