Kuinka hoitaa kutiavaa partaa?

Kuinka hoitaa kutiavaa partaa? 

 

Kutiava parta on monen parrakkaan miehen vaiva, jopa monelle syy lopettaa parran kasvatus kesken. Useimmissa tapauksissa parran kutinan saa loppumaan muutamilla muutoksilla parran hoito- ja pesurutiineissa. 

 

Parran pesu vähentää kutinaa parrassa 

Pidä partasi ja varsinkin ihosi parran alla puhtaana. Suosittelemme pesemään parran päivittäin lämpimällä vedellä, mutta käyttämään partasaippuaa muutaman kerran viikossa. Pelkästään parran pitäminen puhtaana on yksi nopein apukeino parran kutinan helpottamiseksi. Partasaippuaksi suosittelemme luonnollisista raaka-aineista valmistettu saippuaa, sillä useimmat synteettiset parran hoitosaippuat saattavat kuivattaa partaa liiaksi, mikä taas aiheuttaa kutinaa.  

Luonnollinen Partasaippua on parrakkaan ykköstuote. 

 

Ihon kuoriminen vähentää kutinaa parrassa 

 

Kun kasvoillesi alkaa päivä päivältä kasvamaan yhä tuuheampi parta, ihohuokoset pääsevät hengittämään vähemmän ja vähemmän. Näin ollen partakarvat aiheuttavat iholla epäpuhtauksia, jos ihoa ei pidä puhtaana. Ihon epäpuhtauksien lisäksi alkaa syntymään myös sisäänpäin kasvaneita partakarvoja, jotka aiheuttavat pahimmillaan kipua sekä tulehduksia. Suosittelemme käyttämään partaharjaa jo sänkivaiheessa, jotta saat iholta kuorittua kuolleen ihon sekä epäpuhtaudet. “Parrankuoriminen” on helppo suorittaa esimerkiksi suihkun yhteydessä. Valitse ihon kuorimiseen sinulle sopiva luonnollinen syväpuhdistava kasvokuorintavoide, suosittelemme suorittamaan kasvojen kuorinnan 1-2 kertaa viikossa. 

Ihoa kuoriva Partaharja sekä Syväpuhdistava Kasvokuorintavoide vähentää parrankutinaa tehokkaasti. 

 

Ihon kosteuttaminen vähentää kutinaa parrassa

Parran ollessa pesty ja kuorittu on aika kosteuttaa kasvojen iho sekä partakarvat. Levitä parran pituudesta riippuen sopiva määrä valitsemaasi öljyä tai voidetta kauttaaltaan partaan sekä parran alle ihoon. Useimmat synteettiset voiteet eivät imeydy partakarvaan, joten suosittelemme käyttämään luonnollisia tuotteita myös tässä kohtaa. Parran kosteuttaminen on hyvä suorittaa välittömästi suihkun jälkeen, sillä ihohuokoset ovat lämpimän suihkun jälkeen auki, joten tuote imeytyy iholle paremmin. 

 Katso täältä kaikki partaöljyt ja -voiteet. 

 

Muita vinkkejä parran kutinan vähentämiseen

Parran kasvatusprojektin alussa on hyvä antaa parran kasvaa täydessä rauhassa, eli vaikka tekisi mieli vähän siistiä partaa, anna sen kasvaa rauhassa. Näin vältät ihoärsytystä.  Huom. Jos iholla on todella voimakasta kutinaa sekä tulehduksen merkkejä, lopeta kaikkien tuotteiden käyttö ja hakeudu ihotautilääkärin vastaanotolle. 

 

Mikä on sisäänpäin kasvanut partakarva? 

 

Partakarvalle pitää olla tilaa kasvaa ulos ihon alta. Jos ihoa on hoidettu huonosti, ihohuokoisiin on saattanut jäädä liikaa tai muita epäpuhtauksia. Kun partakarva ei läpäise tukkeutunutta ihoa, se kaartuu ja alkaa kasvamaan ihon alle. Tunnistat sisäänpäin kasvaneen partakarvan punoittavasta sekä kivuliaasta näppylästä kasvoillasi. 

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.