Kosmetologi kertoo kaikille miehille sopivan ihonhoitorutiinin ja yleisimmät kosmetiikkavirheet!

Suomalaiset miehet käyttävät edelleen verraten vähän kosmetiikkaa, vaikka erityisesti ihonhoidolla on suuri vaikutus koko kehon hyvinvointiin. Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja Ville Äikäs kertoo nyt neuvonsa kaikille sopivaan ihon- ja parranhoitoon sekä parfyymien käyttöön!


Suomen Kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja ja 20 vuotta kosmetiikan alalla työskennellyt Ville Äikäs kertoo, että pohjimmiltaan yksinkertaiset kosmetiikkarutiinit ovat monelta mieheltä vielä hakusessa.

– Mallihan on se, että mies ei ihoaan hoida. Mies höylää partansa ruosteisella kirveenterällä!

Vaikka erityisesti ihon hoitaminen on aikaisemmin mielletty epämaskuliiniseksi, on kyse kuitenkin koko kehon hyvinvoinnista ja terveydestä. Äikäs jakaakin nyt kosmetologin neuvonsa kaikille miehille, jotta jokainen voi välttää yleisimmät virheet laittautumisessa.

Kosmetologin vinkit parran hoitamiseen

Parralle tarkoitetun kosmetiikan tehtävä on hoitaa, puhdistaa ja ravita sekä partakarvaa että ihoa sen alla.  Äikäs kertoo, että parrakkaiden, mutta partatuotteita käyttämättömien miesten ymmärtäminen on aika-ajoin hankalaa, sillä partaöljyn, -vahan sekä -voiteiden tekemä tuntuma on vertaansa vailla.

– Pehmeän partakarvan vaikutus on tietyillä ihon pinnoilla aika kiva. En ymmärrä, miksi halutaan raapia, kun voidaan tehdä myös jotain muuta!

Partaöljy on tehokkain tapa hoitaa sekä partaa että sen alla olevaa ihoa.

Merkkejä parran huonosta voinnista ovat muun muassa ihon punoitus ja kutiaminen, sekä raapiessa kirveleminen, joka viestii tulehtuneesta ihosta parran alla. Äikäs toteaakin, että parran peseminen partasaippualla ja parran alla olevan ihon hoitaminen partaöljyllä tai -voiteella ovat tärkeimmät keinot taistelussa kutinaa ja tulehduksia vastaan.

– Usein unohdetaan iho parran alla. Se ärtyy ja kuivuu pahemmin kuin paljas iho.

Kosmetologi kertoo, että hänen oma suosikkituotteensa on toistaiseksi vielä vähemmän tunnettu parranajoöljy, joka tekee iholle suojaavan kerroksen ennen parran ajamista. Näin vältetään höyläämistä seuraava ihoärsytys sekä mahdolliset vauriot. Samanlaisen hoitavan vaikutuksen saa aikaan myös lisäämällä partaöljyä partavaahdon sekaan.

Kosmetologin vinkit ihonhoitoon

– Ihon tärkein tehtävä on suojata kehoamme ja sisuskalujamme ulkoa tulevilta ärsykkeiltä. Iho pystyy suojautumaan ärsykkeitä vastaan, kun se on ehjä ja hyvinvoiva.

Monet miehet kuitenkin kärsivät kuivasta, ärtyneestä tai tulehtuneesta ihosta. Se voi johtua esimerkiksi päivittäisestä parranajosta, ympäröivistä sääolosuhteista tai herkästä ihotyypistä. Äikäs tiivistääkin, että ihonhoitoon kannattaa panostaa, jos oma iho tuntuu vähänkään kireältä tai ärtyneeltä.

Kaikille miehille sopiva ja helppo ihonhoidon rutiini löytyykin Äikäksen yksinkertaisesta mantrasta: puhdistus, kosteutus, suojaus. Tuotteet tähän löytyvät Dick Johnsonin valikoimasta.

– Aluksi oikeanlaisella puhdistustuotteella pestään kasvot aamuin ja varsinkin illoin. Pestään ilmansaasteet, pöly ja moska pois. Ne ärsyttävät ja vanhentavat ihoa: ilmansaasteet jopa kahdeksan kertaa enemmän kuin UV-säteily.

Kasvojen peseminen onnistuu näppärästi esimerkiksi Core Face Wash -puhdistusgeelillä. Sen jälkeen on vuorossa kosteutus, joka onnistuu esimerkiksi suihkeella, voiteella, seerumilla tai näiden yhdistelmällä.

– Dick Johnsonin God Spray -kasvosuihke ja Masterpiece -kasvovoide ovat täydellinen yhdistelmä. Ensin suihkutetaan God Spray, saadaan kosteutta ja rauhoitusta, sitten päälle voidetta, joka kosteuttaa lisää ja lukitsee suihkeen kosteuden ihoon.

Kasvoja rauhoittava God Spray ja syväkosteuttava Masterpiece-kasvovoide ovat Ville Äikäksen mukaan loistava yhdistelmä helppoon ihonhoitorutiiniin.

Suojauksen tärkeyttä Äikäs korostaa keväästä syksyyn, jolloin puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen on tärkeää suojata iho auringon UV-säteilyltä.

– Aamuhoitorutiinissa viimeistään maaliskuun alusta lokakuun loppuun aina jonkinnäköinen UV-suoja!

Kosmetologin vinkit parfyymien käyttöön

Parfyymien ja tuoksujen käyttö on viime aikoina kasvattanut suosiotaan suuresti, mutta oikeaoppinen tuoksujen käyttäminen on kosmetologin mukaan monelta vielä hukassa. Esimerkiksi parfyymia ei kannata suihkauttaa vääriin paikkoihin, sillä tällöin tuoksu ei pääse lainkaan esiin.

– Usein suihkutetaan esimerkiksi rintakehälle, ja sehän on ihan vihoviimeinen paikka.

Parfyymin oikeaoppisella käytöllä voi helposti lisätä omaan tyyliin silauksen persoonallisuutta.

Parfyymia ei myöskään kannata suihkauttaa rasvaisille ihoalueille, sillä se voi vaikuttaa siihen, miten tuoksuöljyt käyttäytyvät iholla.

– Esimerkiksi ihan korvan takana iho on todella rasvainen, joten se voi “härskiinnyttää” tuoksun.

Parfyymia kannattaakin suihkauttaa erityisesti niinsanottuihin pulssipisteisiin, jotta tuoksu pääsee täysiin oikeuksiinsa ja se pysyy samaan aikaan mietona, mutta kuitenkin pitkäkestoisena ja houkuttelevana.

– Kaulalle, kyynärtaipeeseen, ranteeseen, polvitaipeeseen. Missä nyt pulssi ikinä tuntuukaan, koska siellä parfyymi pääsee lämpenemään. Näin saadaan tuoksu elämään niin sanotusti!

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.