Hiihtäjä Remi Lindholm saa edelleen mummoilta kymmeniä virkattuja peniksenlämmittimiä – "Vähän vaan liian isoja välillä!”

Dick Johnson on maastohiihtäjä Remi Lindholmin, 26, pääyhteistyökumppani. Päätimme kysellä peniksen jäätymisestä kärsineeltä Remiltä kuulumisia kisareissujen tiimellyksestä.

 

Oulussa syntynyt, Loviisassa varttunut ja nykyään Vuokatissa asuva Remi Lindholm on kyntänyt ahkerasti mainetta hiihtopiireissä. Rehvakkaasta asenteestaan ja vapaasta lykkimisestään tunnettu maastohiihtäjä edusti Suomea Pekingin talviolympialaisissa vuonna 2022, ja myös kuluneena keväänä on tullut suksittua pitkin maailmaa esimerkiksi USA:ssa, Kanadassa ja Norjassa.

Ladun varressa huutelijat motivoivat Lindholmia

Loviisassa ruotsinkielisen ala-, ja yläasteen käynyt Lindholm joutui kovan valinnan eteen nuoruudessaan, kun piti valita jalkapallon ja hiihdon väliltä itselleen mieleinen liikuntalaji.

– Valitsin lopulta hiihdon, en tiedä oliko se sitten hyvä valinta. Tykkään oudoista jutuista, ja futis oli liian valtavirtaa.

Hiihdon vetovoima on urheilijalle itselleenkin vielä osittain hämärän peitossa.

– En tiedä tekeekö siitä yhtään mikään mielekästä. Ei mulla ole oikein muutakaan tekemistä.

Lindholm hiihti ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa Pekingin talviolympialaisissa 2022. Suomalaismenestystä oli ilmassa. Iivo Niskanen voitti maastohiihdossa kultaa, Leijonat jääkiekossa. Remi sai hiihtää yksin metsässä, kun katsojia ei tiukkojen sääntöjen vuoksi ollut lainkaan paikalla.

– Oli outoa hiihtää itsekseen metsässä vaikka olympiastartti on menossa. Normaalisti porukka huutaa ihan saatanasti kun hiihtää ohi!

Kyntöammattilaisen mukaan innokas yleisö motivoi lykkimään aina kovempaa ja puskemaan itseään äärirajoille.

– On se parasta kun porukka on huutamassa ladun varressa, mä sytyn siitä. Vituttaa itsekseen kyntää siellä suu vaahdossa!

Peniksen jäätymiskohun muistutuksia satelee edelleen postissa

Keväällä 2022 Lindholmin genitaalialue pääsi kansainvälisiin parrasvaloihin, kun hiihtäjä kärsi peniksen jäätymisestä lykkimisen lomassa. Myötätunnon osoituksia tippuu edelleen tasaiseen tahtiin postilaatikkoon.

– Oon saanut kyrvänlämmittimiä postissa aika monta kymmentä. Mummot tykkää virkata niitä, viimeksi pari viikkoa sitten tuli yksi.

Isoäitien näppärien sormien tuotokset lämmittävät nuoren hiihtäjän mieltä ja haaraväliä.

– Oon mä niitä sovitellut. Ihan jees! Vähän vaan liian isoja välillä.

Lindholm ei ota turhia paineita hiihtomenestyksestä, kunhan vain lykkii tarpeeksi menemään. Ero ystävyyden ja vihollisuuden välillä on hiihtäjien maailmassa hiuksenhieno.

– Hyvärisen Perttu vituttaa, jos häviää sille. Oon niin lähellä sitä koko ajan. Sitten kun itse voittaa sen, niin se on maailman paras tunne. Tai ei maailman paras, mutta hyvä tunne.

Lindholm mainitsee juuri maastohiihtäjä Perttu Hyvärisen hyvänä ystävänään, jonka kanssa tulee usein majoituttua kisareissuilla. Viimeksi käytiin yhdessä kisojen jälkeen makustelemassa amerikkalaista tunnelmaa.

– Meininki Minnesotan yössä oli ihan ok, mitä siitä nyt muistaa.

Toverillinen kilpailu herrojen välillä motivoi kumpaakin suoriutumaan paremmin, vaikka miehet eivät suoranaisesti joukkuetasolla kamppaile keskenään.

– Jälkeenpäin se vituttaa, jos on ottanut Peralta dunkkuun. Vittuilun ilmapiiri kuuluu asiaan herrasmieshengessä. 

Ammattilykkijän maailmassa sattuu ja tapahtuu

Miten Remi Lindholmin kaltainen nuori mies löytää virikettä Kainuusta?

– En mä oikein löydäkään. Siksi on vain hiihtoa.

Vuokatissa kelpaa lykkiä menemään pitkälle kevättä, eivätkä fanilaumat turhaa pyöri ympärillä. Miten hiihtolupaus ja hänen puolisonsa oikein viettävät yhteistä vapaa-aikaa Kainuussa?

– Istutaan sohvalla ja pidetään kädestä toisiamme kiinni. Ei mitään kummempaa.

Peniksen jäätymiskohun jälkeen myös genitaalialueen pakkasenpuremien tarkastuspyyntöjä satelee silloin tällöin lirkuttelevilta faneilta kisatiimellyksessä. Itse vakituisessa parisuhteessa oleva hiihtäjä neuvoo muita suksijoita pitämään ulkonäöstään huolta, jolloin moni asia voi loksahtaa helposti paikalleen.

– Paras tapa saada kisareissulla on laittaa Dick Johnsonin hiusvaha ja kammata hiukset harjalla. Viikset vielä minttiin niin ois sadan prosentin mahdollisuudet.

Lindholm paljastaa, että kisareissuilla tiukan latupäivän jälkeen irrotellaan huolella. Ammattikyntäjän maailmassa sattuu ja tapahtuu, mutta Remi raottaa salaisuuden verhoa vain vähän.

– Noin puolet hiihtäjistä sortuu irtosuhteisiin kisareissulla. Toinen puolikas on parisuhteessa, joten niistä ei voi puhua.

Vaikkei ammattihiihtäjä mitään myönnäkään, millä asioilla Remi Lindholm voitaisiin hurmata kisareissulla?

– Hyvä, treenattu vartalo on aika hyvä. Periaatteessa kaikki menee.

Viime viikonloppuna Lindholm lykki menemään pitkin Jyväskylää, eikä vanhoilta metkuilta vältytty tälläkään kertaa.

– Kisa oli lauantaina, jäin siitä Jyväskylän yöhön. Sunnuntaina tulin kotiin ruusukimpun kanssa.

26-vuotias hiihtäjä kertoo ostavansa ruusuja puolisolleen maksimissaan kerran viiteen vuoteen. Tapahtuiko Jyväskylän yössä siis mitään, mitä yritit ruusuilla hyvittää?

– Ei tietenkään!

 

Teksti: Teemu Peltoniemi

Kuva: Petri Huhtinen

 

Heräsikö jutusta ajatuksia tai palautetta? Voit laittaa ne suoraan Dick Johnsonin omalle toimittajalle Teemulle osoitteeseen teemu.peltoniemi(at)roguestock.fi

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.