Kuinka käyttää partaöljyä?

Jos sulla on parta, niin muista, että se on kuin lapsi – siitä on pidettävä huolta. Yksi olennainen osa päivittäisiä rutiineja on partaöljyn käyttö. Partaöljy on suunniteltu parantamaan ihoa, ja hyvästä ihosta on luonnollisesti seurauksena hyväkuntoinen parta.

Parran pituus ja paksuus määrittelevät sen, kuinka paljon partaöljyä pitää käyttää. Vaikka mielettömän hyvältä tuoksuvalla partaöljyllä tekisikin mieli läträtä, tässä tapauksessa kuitenkin vähemmän on enemmän. Keskiverto parta vaatii partaöljyä kuusi tippaa päivässä, mikä tarkoittaa sitä, että 30 millilitran pullo kestää käytössä noin sata päivää, eli reilu kolme kuukautta.

Partaöljyä kannattaa käyttää heti kasvojenpesun jälkeen, kun iho on vielä lämmin ja ihohuokoset avoinna ja partakarvat puhtaita ja pehmeitä. Iho ja parta on suositeltavaa kuivata kunnolla ennen levitystä. Tällöin partaöljy imeytyy parhaiten niin ihoon kuin karvoihinkin.

Partaöljyn tuoksu on voimakkain levityksen yhteydessä, mutta se heikentyy päivän mittaan. Kannattaa ottaa huomioon, että oma nenä tottuu nopeasti partaöljyn tuoksuun, eikä sitä siksi kannata voimakkaamman tuoksun toivossa lisätä turhaan. Muut kyllä haistavat sinut varmasti!

PARTAÖLJYN ANNOSTELU

Partaöljyjä myydään usein pienissä, 30–100 millilitran pulloissa. Partaöljyjen annostelutavat vaihtelevat merkkien mukaan pullon suulla olevista annostelijoista pipetteihin sekä pumppu- ja suihkeannostelumekanismeihin. Partaöljyn annostelu ei ole rakettitiedettä, mutta tarkkana siinä pitää olla. Tavoitteenahan kuitenkin on, ettei öljyä menisi hukkaan. Alla suosituksia partaöljyn annosteluun sen mukaan, kuinka kauan olet antanut parran kasvaa:

  • Ei partaa / 1 kk: 3–4 tippaa
  • 1–3 kk: 4–6 tippaa
  • 3–12 kk: 6–10 tippaa
  • Yli 12 kk: 10 tipasta ylöspäin

PARTAÖLJYN LEVITYS

Levitä partaöljyä tasaisesti sormiisi ja kämmeniisi. Käsittele ensin parranalusiho ja sen jälkeen parta ja viikset. Hiero öljyä partaasi, kunnes sitä on tasaisesti kaikkialla parrassa. Jos partaöljyä jää vielä tämän jälkeen jäljelle, voit hieroa sitä kyynärpäihin, kaulalle tai hiuksiin. Viimeistele partaöljyn levitys kampaamalla tai harjaamalla parta kauttaaltaan.

PARTAÖLJYN KÄYTTÖTIHEYS

Se, kuinka usein haluat partaöljyä käyttää, on täysin sinusta itsestäsi kiinni. Jos partasi on lyhyt tai asut kosteassa ilmastossa, voit käyttää partaöljyä vain muutaman päivän välein. Jos taas asut kuivassa ilmastossa, sinun kannattaa käyttää partaöljyä jopa pari kertaa päivässä. Hyvä nyrkkisääntö on alkaa käyttää partaöljyä joka toinen päivä ja tunnustella, olisiko käyttöväliä aihetta lyhentää tai pidentää.

Dick Johsonin verkkokaupassa laaja valikoima partaöljyjä!

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.