Dick Johnsonin pääsiäisopas erilaisiin Jeesuksiin + uusi bonusjeesus!

“Eikö itse luontokin opeta teille, että jos miehellä on pitkät hiukset, se on hänelle häpeäksi”

– Paavali, 1. korinttilaiskirje 11:14

 

Vielä kaksituhatta vuotta sitten kameraa ei ollut keksitty, joten Jeesus on historian saatossa esitetty mitä erilaisimmissa muodoissa eri puolilla maailmaa. Koska brändimme tunnetaan uskonnollisen hartaista tuotteista kuten God Spray -kasvosuihke ja Antichrist -antiperspirantti, näimme pääsiäisen velvollisuutenamme tehdä Dick Johnsonin yleiskatsauksen erilaisiin Jeesuksiin.

Juttu kannattaa lukea loppuun, sillä julkaisemme samalla myös täysin uuden, oman Jeesuksemme kilpailemaan kaikista kadotetuista sieluista!

Pääsiäisen tietoisku: tiesitkö, että Wikipedian mukaan Jeesus on syntynyt noin vuonna 4 ennen Kristusta?

 

Eurooppalainen Jeesus

Eurooppalaiset ovat olleet Jeesuksen suuria ystäviä aina Rooman valtakunnan ajoista saakka. Kristinuskosta tuli Rooman valtakunnanuskonto 300-luvun lopulla, ja viimeistään keskiajan ristiretket tekivät koko mantereesta kristityn. Eurooppalainen Jeesus esitetään taiteessa usein sinisilmäisenä ja vaaleaihoisena, vaikka Jeesus oli alun alkujaan kotoisin Lähi-idästä.

Euroopassa myös Jeesuksen juutalaisia juuria on yritetty piilottaa ahkerasti. Juutalaiset kokivat Euroopassa jatkuvaa syrjintää keskiajan ristiretkistä alkaen, ja vauhti kiihtyi 1800-luvulle mentäessä. 1930- ja 40-luvuilla natsi-Saksa yritti jopa muokata Jeesuksesta arjalaista roolimallia poistamalla kaikki juutalaisiin viittaavat maininnat uudesta testamentista.

Pitkähiuksinen, sinisilmäinen ja vaaleaihoinen Jeesus on toiminut kristinuskon kasvoina jo parituhatta vuotta. Hänen voidaan olettaa edustaneen eurooppalaisia kauneusihanteita erityisesti ristiretkillä ja tutkimusmatkoilla, jossa uskontoa levitettiin tehokkaasti eri puolille maailmaa

 

Amerikkalainen Jeesus

Amerikkalaiset rakastavat vapautta ja sitä, ettei heidän teoillaan ole seurauksia. Siksi amerikkalainen Jeesus kuvataan usein kaikkia (paitsi homoja) rakastavana, heleän valkoihoisena sankarina, joka antaa siunauksen kaikille teoillesi ja syrjinnälle sekä vapauttaa sinut kaikista synneistäsi.

Jeesus saapui Amerikan mantereelle eurooppalaisten uudisraivaajien mukana. Espanjalaiset toivat mukanaan tiukan katolilaisen pelastajan, saksalaiset ja ruotsalaiset protestantit puolestaan miedomman ja armahtavamman messiaan. Etelävaltioissa suositaan tiukempaa baptismia, pohjoisessa eurooppalaistyylistä maallista protestanttiuskoa.

 

Yhdysvallat tunnetaan erityisesti mitä villeimmistä kristinuskon lahkoista. Kirkkojen toiminta on USA:ssa verovapaata, joten uskonto ja Jeesus on ollut myös erittäin tuottoisa bisnes. Osa Yhdysvaltain republikaaneista ja äärioikeistolaisista pitävät Donald Trumpia valkoisen kristinuskon pelastajana, vaikkei hänen ilmeensä kovin jumalallinen olekaan.

 

Espanjalainen tuhrujeesus

Kaikista Jeesuksista samaistuttavin on Espanjan lahja maailmalle, eli tuhrujeesus. Alun perin vuodelta 1930 peräisin olevan seinämaalauksen restaurointi meni 81-vuotiaalta eläkeläiseltä pahasti puihin vuonna 2012, ja loppu on meemihistoriaa.

Tuhruisuudestaan huolimatta juuri tämä Jeesus on kaikista Jumalan pojan kuvista samaistuttavin. Suurin osa meistä vääntää samaisen, tuskansekaisen ilmeen kasvoilleen esimerkiksi maanantaiaamuna töihin mennessä. Ja vain valehtelija väittäisi, että hommat menevät häneltä aina putkeen.

Voit tutustua tähän Jeesukseen kyseisen Espanjalaisen kirkon kotisivuilla.

 

Venäläinen Jeesus

Ortodoksinen kristinusko on ollut Venäjän valtakunnan tärkein uskonto satoja vuosia, ellei virallisesti ateistista Neuvostoliittoa lasketa mukaan.

Venäjän ortodoksisessa kirkossa Jeesus kuvataan usein pitkähiuksisena ja valkoihoisena kuten muuallakin Euroopassa, mutta häneen liitetään myös itäeurooppalaisia piirteitä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin nähdään usein vahvan ja perinteikkään kristinuskon ylläpitäjänä. Putinilla on myös lämpimät suhteet ortodoksisen kirkon johtohahmoihin, sillä Venäjän ortodoksiseen kirkkoon kuuluu yli 40 prosenttia maan kansalaisista.

Uskonto on Venäjällä hankala aihe. Vuonna 2007 voimaan tullut laki velvoittaa muun muassa kirkot rekisteröitymään valtion järjestelmään sekä toimittamaan raportteja rahoituksestaan sekä osallistujalistat kaikista kokouksista. Vuonna 2016 kiellettiin myös kaikenlainen uskonnon levittäminen ja uskonnolliset aktiviteetit kirkkojen ulkopuolella.

 

Historiallinen Jeesus

Kukaan ei oikeastaan voi varmuudella sanoa, onko koko Jeesusta koskaan ollut edes olemassa. Miehestä on silti puhuttu jo parintuhannen vuoden ajan, joten voidaan hänen ainakin todeta olleen historiallinen henkilö.

Jeesuksen olemassaolosta ei ole juuri mitään konkreettisia todisteita. Varhaisimmat Jeesusta käsittelevät tekstit on kirjoitettu kymmeniä vuosia hänen oletetun kuolemansa jälkeen, ja niiden nähdään usein olevan ennemminkin uuden uskonnon mainostekstejä kuin historiallisia dokumentteja.

 

Jeesuksen oletettuna elinaikana eläneiden historioitsijoiden teksteistä ei löydy viittauksia häneen, ja kristityistä puhutaan lähinnä taikauskoisena kulttina tai vaarallisena lahkona.

Raamattua voidaankin pitää eräänlaisena fanifiktiona Jeesuksesta.

Jos Jeesus todella oli olemassa, hän oli todennäköisesti nasaretilaisille vanhemmille Betlehemissä syntynyt juutalainen rabbi, joka puhui äidinkielenään arameaa.

 

Dick Johnson -Jeesus

Sitten itse artikkelin todelliseen asiaan. Nykyäänkin Jeesuksista löytyy mitä valita, mutta aivan kuten uusille deodoranteille, tuoksuille ja kasvovoiteille, samoin myös Jeesuksille tuntuu edelleen olevan kysyntää.

Dick Johnson -Jeesus ei ole vielä kuollut syntiesi vuoksi, mutta kyllä hän sen joku päivä tulee tekemään. Kenties ette ole vain harrastaneet tarpeeksi syntejä!

“Uskokaa minuun, sillä olen tuonut teille nämä jumalaiset kosmetiikkatuotteet!”

– Dick-Jeesuksen profetia Pirkkalan varastoltamme.

Aikalaiskertomuksen mukaan muut varaston työntekijät lankesivat tuolloin hänen jalkoihinsa ja vannoivat uskoa ihon, parran ja hiusten kolminaiseen hyvinvointiin. Markkinointitiimin apostolit alkoivat suoraan koota hänen viisauksiaan tummanpuhuville verkkosivuillemme.

 

Dick-Jeesuksesta uniikin tekee hänen jumalallinen ulkomuotonsa. Hän suihkuttelee kasvonsa päivittäin moneen otteeseen God Spray -kasvosuihkeella! Kainaloon hän sipaisee varmoin ottein Antichrist-antiperspiranttia, joka pitää saatanalliset löyhkät kaukana!

Dick-Jeesus ei kaipaa kultteja tai myyttejä ympärilleen: pyhä kolminaisuus syntyy ihon, parran ja hiusten hyvinvoinnista ja jumalallisesta kauneudesta.

"Minä olen Dick Johnsonin poika"

– Dick-Jeesus

Tämä Jeesus ei tuomitse sinua kadotukseen tai syyllistä turhaan pitkistä hiuksista tai seksistä avioliiton ulkopuolella. Dick-Jeesus syntyi tähän maailmaan pelastaakseen kuivat partakarvat ja harvenevat hiukset kadotukselta. Perimätiedon mukaan hänet voideltiin Masterpiece-kasvovoiteella syntyessään, ja hänen otsaansa voideltiin Dick Johnsonin logo Captain Fawcettin miehekkäällä Booze and Baccy -parfyymilla.

Ja mikä parasta, sinustakin voi tulla oman elämäsi säteilevä messias oikeilla vermeillä! Anna kuolevaisten langeta jalkoihisi, kun säteilet hyvinvointia ja jumalallisuutta Dick Johnsonin valikoiman avulla!

Hyvää pääsiäistä kaikille!
– Dick Johnson

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.