Haastattelussa amerikkalainen Richard "Dick" Johnson!

Kuin Jumalan käskystä keskelle brändimme 10-vuotisjuhlaa ilmestyi aito, parrakas Dick Johnson Yhdysvalloista.

 

Vaikka Dick Johnson on aina ollut suomalainen brändi ja nimemme syntyi humalaisesta vitsistä, löysimme nyt kaimamme rapakon takaa. Koska Dick.fi juhlii nyt 10-vuotista taivaltaan, päätimme pirauttaa Amerikan Dickille ja kysellä hänen kuulumisiaan.

Las Vegasissa asuva Richard “Dick” Johnson on esiintynyt vuodesta 2017 alkaen Instagramissa nimellä @dickjohnsonsbeard. Siellä hän esittelee partaansa ja elämäänsä noin 17 000 seuraajalle.

Kello on Suomessa seitsemän illalla, kun aamuaurinko paistaa Nevadan yllä ja Richard Johnson vastaa videopuheluun kahvikupin äärellä. Komea parta on tuonut miehen elämään kummasti sisältöä.

– Monet ihmiset haluavat kosketella partaani. En välitä kauheasti, mutta koskettelu on hieman omistuista!

Eikä täysin syyttä. Johnsonin parta kasvaa poikkeuksellisen tuuheana ja komeana, vaikka tämä on ensimmäinen kerta hänen koko elämässään, kun hän on jättänyt sheivaamisen väliin.

– Minulla oli kyllä pari omituista vaihetta partani kanssa. Ajoin sitä ennen jatkuvasti kun en kestänyt kutinaa!


– Poltan usein kuubalaisia kopiosikareita, jotka ovat melko kuvottavia. Mutta minä pidän niistä!
Dick Johnson on suuri sikarien ystävä. Harmillisesti kuubalaiset sikarit ovat edelleen kiellettyjä Yhdysvalloissa kauppasaarron vuoksi.

Mutta miten Dick Johnson oikein löysi Dick Johnsonin?

– Minulla oli Instagramissa seuraaja, joka luuli että olen firmanne. En aluksi ymmärtänyt mitä hän puhui!

Johnson myös huomauttaa, että useita suomalaisia huvittava nimi toimii rapakon takana aivan samalla tavalla.

– En usko että vanhempani suunnittelivat nimeni kauhean tarkasti!

 

Mistä Instagram-partatili sai alkunsa?

Alun perin Kaliforniasta kotoisin oleva Johnson on asunut Las Vegasissa vuodesta 1993 alkaen. Nykyään 57-vuotias Dick ajaa työkseen taksia kaupungin yössä.

– Työskentelin pitkään hienossa ravintolassa Las Vegas Stripillä, missä parrat eivät olleet sallittuja. Menetin työni vuonna 2016, ja aloin kasvattamaan partaa seuraavana vuonna.

– Jouluisin olen joulupukki ja muun aikaa vuodesta ZZ Top, kuvailee Dick Johnson.

Johnson kertoo löytäneensä inspiraatiota ja tukea Instagramin partayhteisöstä. Siitä syntyi idea aloittaa myös oma partatili.

– Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni parran kanssa ja näytän ZZ Topilta!

Miehen mahtava parta kerää lähinnä positiivista huomiota, mutta johtaa joskus myös mielenkiintoisiin kokemuksiin.

– Joskus taksia ajaessani huomaan, että takapenkiltä kurottelee käsi kohti partaani!

 

Mitä mieltä Dick Johnson on Dick-tuotteista?

Ennen haastattelua lähetimme Johnsonille paketillisen tuotteitamme. Suomen kylmään säähän suunnitellut litkut tuntuvat toimivan myös Nevadan lämmössä.

– God Spray on aivan mahtava tuote täällä aavikolla. Pidän pulloa autossani jotta voin virkistyä milloin vain. Suihkuttelen sitä jatkuvasti itseeni!

 

Johnson kertoo nauttivansa erityisesti Whiskey & Vanilla -tuoksusarjamme tuotteista.

– Teidän pitäisi patentoida tämä tuoksu!

Dick paljastaa myös, että Suomi ei ollut hänelle entuudestaan kovinkaan tuttu.

– Minun piti katsoa kartasta, missä Suomi ylipäätään on!

 

Millainen on Dick Johnsonin partarutiini?

Kuten keneltä tahansa partaveikolta, myös Dick Johnsonilta täytyy udella komean parran salaisuuksia. Herra pohdiskelee oman partansa olevan lähinnä sattumaa, mutta myös monesta muusta asiasta kiinni.

– Parrankasvu on varmaankin aika pitkälti geeneistä kiinni. Huomasin vain olevani Mooses kun annoin partani kasvaa!

 

Johnsonin päivittäinen partarutiini koostuu säännöllisestä pesusta, kosteutuksesta ja huolenpidosta. Tärkeimpänä ovat päivittäiset parran tsekkaukset, joihin myös ulkopuoliset ovat velvoitettuja.

– Jos minulla on ruoantähteitä tai roskaa parrassani ja joku ei huomauta siitä, minulla on lupa lyödä heitä!

Dick lisää loppuun myös, että parran kanssa eläminen vaatii totuttelua melkein jokaisella osa-alueella.

– Minun on pitänyt opetella syömään uudestaan.

 

Mitä muuta Dick Johnson puuhailee?

Nuorekas ja pirteä Johnson kertoo elämänsä rullaavan nykyään leppoisasti Las Vegasissa, vaikka kaupunki onkin muuttunut runsaasti hänen aikanaan.

– Vielä 90-luvulla kaikki oli perheiden ja mafian pyörittämää. Silloin valtio ja veroviranomaiset katsoivat kaikkea sormien läpi.

Nykyään Las Vegas on muovautunut siloitelluksi turistikaupungiksi, jonka katukuvaa hallitsevat McDonaldsin ja Starbucksin kyltit.

– Kaikki liikeet ovat muuttuneet parissakymmenessä vuodessa! Nykyään entisellä presidentillä Trumpillakin on torni täällä!

 

Johnson kertoo tulevaisuuden haaveidensa liittyvän eläköitymiseen ja Yhdysvaltojen kiertelemiseen. Jokainen osavaltio tarjoaa uniikkia kulttuuria ja mielenkiintoisia kokemuksia, vaikka myös kotipaikkana toimiva Nevada vetää riman korkealle.

– Nevada on omituinen osavaltio, ja se on äänestetty maan toisiksi vapaimmaksi osavaltioksi: Aselait, prostituutio, uhkapelit, sekä alkoholia 24/7.

Kansainvälisen postilainsäädännön vuoksi emme voineet lähettää Dickille parfyymeja. Kenties hän poikkeaa joskus Euroopassa kokeilemassa!

Tsekkaa tästä @dickjohnsonsbeard -Instagram!

Keskustelua aiheesta

Kommentoi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa. Googlen tietosuoja ja Käyttöehdot löytyvät täältä.