PARTURIN PIKKUJOULUVINKIT

Joulu on antamisen aikaa. Ottamista varten on keksitty oma juhla, pikkujoulut. Pikkujouluaika on monelle se hetki, kun otetaan märkää kerrankin kunnolla, niin että muistaa vielä ensi vuonnakin. Toisille se tarkoittaa niin railakasta menoa, että se voi johtaa potkujen ottamiseen. Parturi ei tunnetusti ota pikkujouluja iisisti, mutta ottaa kuitenkin viime vuoden tsembaloista opikseen ja haluaa jakaa sen opetuksena muille. Jos ette tienneet niin parturi oli vielä vuosi sitten hyvää vauhtia matkalla pankinjohtajaksi, mutta päätyi vaihtamaan alaa pikkujoulukauden jälkeen. 

Tässä parturin pikkujouluvinkit työpaikan juhliin:

Saavu paikalle

 Ei Saatana. Samoja naamoja näkee joka päivä ja nyt pitäs vielä viettää iltaa näiden persreikien kanssa.

Ei näin. Älä missään tapauksessa jätä pikkujouluja väliin. Firman pikkujoulut on vähintään vuoden tärkein tapahtuma, josta puhutaan pitkään. Siellä vuodatetaan sydäntä ja pidetään hauskaa, tapellaan ja irstaillaan. Siellä on oltava paikalla vaikka kuinka vihaisi työkavereita. Joten käy parturissa, laita ykköset ylle, saavu ensimmäisten joukossa ja lähde viimeisenä, sillä pikkujoulut vaikuttavat työhyvinvointiisi.

Juopottele maltilla

 Jes Jes! Ilmasen viinan bileet. Eiköhä paineta heti kärkeen firman piikkiin parit napanterit! 

EI. Lähdetään maltilla liikenteeseen. Ilta on pitkä ja sen aikana kyllä ehtii nostaa maljaa useammalle onnistumiselle. Työpaikalta löytyy varmasti eritasoisia ryyppymiehiä, mutta paras pysyä omalla tasolla eikä löyttäytyä isojen porsaiden remmiin. Pidä juomat siis mietoina ja muista juoda lasi vettä aina shottien perään. Tällä tavalla tunnet olevasi seuraavalla viikolla pyhimys ja muistat kaiken sekavasta illasta sekä tiedät kuka työkaveri sekaantui kehenkin. Saat hyvät naurut ja moraalisen yliotteen kalpeista työkavereista, jotka eivät uskalla katsoa kahvihuoneessa esimiehiä tai vastakkaista sukupuolta edustavaa kollegaa silmiin. 

Tutustu, älä pane

Pitäskö ny vaan sanoo tolle Tanjalle, että lähetää meille jatkoille?

Ei, se on erittäin huono idea. Kun nousukänni iskee niin HR-assistentti saattaa näyttää jumalattarelta pikku tuhmissaan, mutta parempi tällä kertaa katsoa kuin katua. Parhaassa tapauksessa voit saada pesää, mutta satavarman morkkiksen ja jatkuvia kiusallisia hetkiä työpisteellä. Pahimassa tapauksessa saat pakit ja pääset iljettävän kärkyttelijän maineeseen. Kukaan halua olla se äijä. #metoo.

Pidättäydy housuissa ja tutusti syvemmin Tanjan sielunmaisemaan. Jos kiinnostus herää ja on aivan pakko saada aikaan työpaikkaromanssi niin kysy vaikka kahville töiden jälkeen ja tee sekin selvinpäin, jos uskallat senkin nynny.

Paranna suhteita esimiehiin

Perkele mä oon painanu armotonta wörkkiä tällä palkalla! Nyt meen ja sanon tolle, että antaa sen palkankorotuksen tai...

Ei. Nyt seis välittömästi. Pikkujouluissa juhlitaan kulunutta vuotta ja muistellaan kaikkea hyvällä. Palkankorotus tulee kyllä, jos tullakseen, mutta siitä pitää sopia selvänä ja järkevänä. Jätä pomo siis rauhaan. Kannattaa kuitenkin pitäytyä hänen läheisyydessä ja yhtyä yleiseen jerryn heittoon, jos jutut on vielä päivänvaloa kestävällä tasolla. Mikäli pomo on kova ryyppymies niin älä ainakaan paheksu hänen toilailujaan. Anna äijän tai muijan riekkua. Heitä vettä myllyyn ja kanna juomaa pöytään. Innosta pitämään puhe tai laulamaan karaokea vakuuttamalla sen olevan paras mahdollinen lahja työyhteisölle. Kuka tietää, voit vielä saada lisää vipuvartta morkkista potevalta pomolta. 

Muista juhlaetiketti

Turpa kii!

Hetkonen, siistitäämpä suuta ja muistetaan miten juhlissa käyttäydytään. Pidä huoli ettet rähise, tappele tai lähde vääntämään sormikoukkua varastomiesten kanssa. Älä myöskään puhu sellaisista asioista, jotka voivat olla tulenarkoja. Unohda politiikka, uskonnot, likaiset parisuhteet ja YT-neuvottelut. Pidä hauskaa ja pidä paita päällä. Helppoa.

Vitun mukavaa pikkujoulukautta!
Terveisin,
Dick Johnson Parturi