PERUS KAULUSPAITA

Dick Johnson ei varsinaisesti ole mikään juhlavaatepuoti, mutta ei suljeta sitä vaihtoehtoa pois koska mallisto sopii erittäin hyvin monen kuokkavieraan päälle. Listalta löytyvät Work Shirtit eivät ole sellaisia kauluspaitoja, joita kannattaa sotkea puvun kanssa yhteen. Ärsyttävä pedantikko voisi sanoa myös samaa Oxford -kauluspaidoista. Dickin kivijalkaliikkeestä kyllä löytyy Noose and Monkey -pukuja ja saman merkin juhlavia kauluspaitoja. Käykää kiusaamassa Storen myyjää, jos välttämättä haluatte tutustua juhlavaatteisiin. Otetaan me sillä välin ilmoille pieni pikainen kauluspaita ABC, niin päästään aiheuttamaan tyylikästä pahennusta seuraavissa bileissä, johon ollaan saavuttu kutsumatta.

Tsekkaa nää statsit: 

OXFORD SHIRT

Yleensä 100% puuvillaa

Vaatekaapin klassikko, se perus kauluspaita. Jos joku paita pitäisi äkkiseltään arpoa passikuvaan tai tansseihin niin helpoimmalla pääsee, kun valitsee silitetyn Oxford -kauluspaidan. Se nimittäin tekee äijästä kerta heitolla fiksumman näköisen.

Nimi viittaa punottuun kankaaseen, joka luo paidalle tyypillisen smartin ilmeen. Niin smartin, että paidan voi laittaa pikkutakin alle tai vaikka mirrin kanssa fiinimpään kissanristiäiseen. Silkkiseen kauluspaitaan verrattuna, Oxford -kauluspaita kestää pesua ja kulutusta reilusti paremmin.

Käytä Oxfordia kuin mestari:

 • Kääräise hihoja juuri kyynärtaipeen alle.
 • Laita tai älä laita helmaa housuihin, your choice.
 • Hipsteri ja nörtti: napita ylös asti
 • Kesämies ja atleetti: pidä enemmän kuin kaksi nappia auki
 • Sovita yhteen perus neuleen kanssa, kun haluat näyttää kiltiltä pojalta anoppilassa. 
 • Sopii kaikkien farkkujen ja shortsien kanssa.
 • Valitse Brixton tai Lee Oxford -kauluspaita

OLISKO TÄSSÄ SUN OXFORD SHIRT ?Voit laittaa sen päälle kun saat elämästä vihdoin otteen ja pääset työhaastatteluun.

 

WORK SHIRT

Yleensä Polyesteriä ja Puuvillaa

Work Shirttiä, jota me tarkoitamme ei kannata sekoittaa sellaiseen perus toimistokauluspaitaan, se käytiin jo äsken läpi. Nyt puhutaan kauluspaidasta, joka päällä voi tehdä oikeita töitä ilman että joutuisi häpeilemään kainalokiekkoja. Lähinnä Dickiesin ja Wrenchmonkeesin valmistama Work Shirt on väsätty niin paksusta kankaasta, että se kestää hikoilua, nostelua, remppaamista, vemppaamista ja ärhäkkää duunailua. 

Work Shirt eurooppalaistunut jenkkijuttu. Sen komponentit edesauttavat tee-se-itse-miestä ja aktiivista tupakan polttajaa. Siitä löytyy nimittäin poikkeuksetta rintataskut, johon mahtuu aski norttia tai lyijykynä. Koska materiaali on tavanomaista paksunpaa/jämäkämpää niin se luo teemaan sopivan ryhdikkäämmän lookin. Work Shirt saa olla Relax Fit, koska se istuu silloin paremmin ja käytännöllisyys tulee esiin. 

Voittajan Work Shirt valinnat:

 • Pistä paita housuihin vain ja ainoastaan töissä, muuten anna helman liehua
 • Napita ylimpään tai toiseksi ylimpään nappiin
 • Jos pidät nappeja auki, pidä alla jotain siistiä printtipaitaa
 • Heitä jalkaan work pantit tai tummat farkut bootsien tai Vanssien kera
 • Valitse huippulaadus inasen asiallisempi Wrenchmonkees tai joka tilanteeseen sopiva Dickies Work Shirt

OLISKO TÄSSÄ SUN WORK SHIRT ?, Voit laittaa sen päälle kun lähdet hienostuneesti pussikaljalle jätkien kanssa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Dressed in #DickiesWorkwear wherever he goes.

Henkilön Dickies (@dickies) jakama julkaisu

 

OVER SHIRT

Yleensä paksu villakangas

Nimi sen jo tietysti kertoo, Over Shirt puetaan päällimmäiseksi. Se näyttää perinteiseltä Work Shirtiltä, mutta kangas on vielä paksumpaa. Siinä on rintataskut ja sen voi virittää mieltymyksen mukaan perus kauluspaidaksi tai välikausitakiksi. 

Over Shirt tehdään paksusta villakankaasta tai denim-kankaan jäljitelmästä. Siksi sitä ei tarvitse juurikaan silitellä. Tarvittaessa se suljetaan napeilla, mutta on myös olemassa vetoketjullisia Over Shirttejä. 

Rokkaa Over Shirt päällä:

 • Lisää Over Shirtin alle kerroksia. Neule ja College menee helposti Over Shirtin kanssa
 • Fiilistele yksinkertaisia värejä
 • Älä puo Over Shirtin kanssa muita takkeja tai paitoja joissa on käännetty kaulus.
 • Lee ja Wrenchmonkees Over Shirt on nappivalintoja

OLISKO TÄSSÄ SUN OVER SHIRT ?, Sen voi laittaa päälle minne vaan ilman, että häpäisee muiden alipukeutumista tai olisi itse ylipukeutunut. 

 

WESTERN SHIRT

Yleensä 100% puuvillaa

Listalta puuttuu enää cowboyhenkinen Western Shirt. Koska kukaan täysjärkinen ei halua nykyään näyttää miltään länkkäriltä niin käsittelyssä on vain Denim Western Shirt eli farkkupaita ja sellaiset Western Shirtit, josta on riisuttu ylimääräinen ameriikan huuhaa pois, kuten esimerkiksi Levi's Barstow Western Shirt.

Western Shirtissä on paljon farkkumaisia elementtejä, kuten tunnistettavat hartialinjan saumat, napilliset rintataskut sekä haalea nurjapuoli, joka tulee esiin kun kääräisee hihoja.

Pari Pro Western Shirt tipsiä:

 • Käytä farkkupaitaa eri väristen farkkujen tai Work Panttien kanssa 
 • Jos laitat paidan housuihin ja bootsit jalkaan, saatat näyttää cowboylta
 • Muista koristella ranteet Western Shirtin kanssa. 
 • Levi's Western Shirttiä parempaa ei ole

OLISKO TÄSSÄ SUN WESTERN SHIRT ?Sen voi hyvin yhdistää nahkabootseihin, kun lähtee kaupungille metsästään naarasleijonaa.